Aleg minimalismul. Începând de azi

0

Simt că se dă o luptă în mine. E o revoluție pe care o pornesc… în alegerea unui alt stil de viață.

Chiar acum, începând de azi,  îmi propun să nu mai amân nimic și să mă concentrez în special asupra lucrurilor cu adevărat importante: sănătatea, familia, iubirea, dezvoltarea personală.

Simt că tind spre un mod de viață minimalist, pentru că, până acum, am tot experimentat opusul. Am experimentat abundența în toate formele ei și am ajuns la concluzia că singura abundență care contează este cea sufletească.

Și asta aleg, minimalismul. În esență, a fi minimalist înseamnă să investești timpul în lucrurile importante din viață. Sună a clișeu? Da, problema cu această afirmație este că nu am identificat corect căror lucruri să le acord timpul și energia mea.

22

Dar ce înseamnă să fii minimalist?

Despre asta citesc de câteva săptămâni bune. Și am ajuns la următoare concluzie:

Cu cât devin mai conștientă de propria persoană și de toate acțiunile mele, cu atât mai mult încep să înțeleg valoarea timpului dar și a bunurilor pe care le dețin și așa începe să îmi fie mai bine… în papucii mei.

Cred că este destul de greu să fii minimalist. Asta necesită o foarte bună cunoaștere de sine, determinare și perseverență.

Iar una din marile provocări pe care le accept azi,  este să renunț. Să renunț la multe din lucrurile pe care le-am acumulat până acum, să renunț la obiectele de care mă leagă amintiri și să învăț să conștientizez că amintirile vor rămâne oricum. Pentru că amintirile frumoase nu sunt create de obiectele pe care le depozitez eu în cutii.

E timpul să fac curățenie și simt că rezultatele vor fi profunde.

M-am gândit atât de mult la cum aș vrea să fie viața mea, la ce aș dori să schimb, iar stilul de viață minimalist pare într-adevăr să mă atragă.

Și nu este greu de înțeles de ce vreau asta. Visez la o viață simplă, plină de claritate și liniște, să mă concentrez asupra esențialului… cine nu ar vrea asta?

Așa că am să dezvolt o versiune proprie a acestui concept. În opinia mea, fiecare trebuie să aleagă în ce procent sau în care latură a vieții dorește să adopte stilul minimalist. Nu există lideri, maeștri ai minimalismului. Nu există followeri (am preluat conceptul din tango, pe care îl iubesc).

Pentru mine, acum, nu există reguli și nici un program pe care trebuie să-l urmez.

Și, cu siguranță,  încep de azi!

 

Articolul precedentS.O.S copilul meu creşte!
Articolul următorCum să arăți ”de milioane” fără prea mult efort!
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here