12 mici jurnaliști au participat la avanpremiera baletului „Lumea Păpușilor” la Opera Comică pentru Copii

0

12 mici jurnaliști au luat parte vineri, la cea de-a cincea ediție a programului „Micii Jurnaliști” la Opera Comică pentru Copii.

Ei au văzut în avanpremieră spectacolul de balet „Lumea Păpușilor”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, au luat parte la un scurt tur în spatele cortinei și au avut ocazia să le pună întrebări regizorului și balerinilor din rolurile principale la conferința de presă organizată special pentru ei după spectacol.

Copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, au primit legitimații și agende personalizate la intrare, pe care și-au notat impresii și întrebări. Micii jurnaliști au urmărit reprezentația împreună cu părinții lor și au fost încântați de muzică, de frumusețea costumelor și a decorurilor și de dansul balerinilor. Cei mici au văzut cum păpușile au prins viață sub ochii lor și au urmărit fascinați povestea tinerei Swanilda și a logodnicului ei, Franz, care se țese în jurul atelierului de păpuși al meșterului Coppélius.

felicia filip, scena, jurnalisti, balerina

La final, tinerii ziariști au fost conduși pe scenă, unde au văzut îndeaproape decorurile, i-au cunoscut pe câțiva dintre membrii echipei tehnice și au aflat mici secrete din culisele OCC.

Copiii au fost aplaudați ca niște adevărați artiști la scenă deschisă și au făcut fotografii cu o parte dintre artiști, cu regizorul spectacolului și Coordonatorul Departamentului de Balet, Cătălin Caracaș și cu Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

balerine, opera comica pentru copii, costumatii, rochie, conferinta de presa
Regizorul și coregraful spectacolului, Cătălin Caracaș alături de personajele principale Sofia Sitaru și Tiberiu Pepenică

A urmat conferința de presă, unde tinerii gazetari au aflat de la maestrul Caracaș că baletul „Lumea Păpușilor” a fost pregătit în mai puțin de cinci săptămâni și toată echipa a muncit intens pentru ca spectacolul să iasă atât de bine. De la balerinii care au interpretat personajele principale, Sofia Sitaru și Tiberiu Pepenică, micii jurnaliști au fost curioși să afle dacă mai joacă și în alte spectacole și cum își stăpânesc emoțiile atunci când sunt pe scenă.

Atât părinții cât și copiii au fost foarte încântați de experiență și au promis că vor reveni la Opera Comică pentru Copii. Evenimentul a fost organizat de OCC alături de agenția Quartz Media Production, cu sprijinul partenerilor SLooP și Solaris – Belșug din natură.

Baletul „Lumea Păpușilor” se adresează copiilor cu vârsta de peste 3 ani. Biletele pot fi cumpărate de pe site-ul instituției, www.operacomica.ro, prin rețeaua bilete.ro.

Poți urmări filmul- Micii Jurnaliști – ediția a V-a la //youtu.be/bbRdZHCC6p8.

În luna octombrie copiii și părinții vor putea urmări la Sala Mare, o serie de producții noi, dar și spectacole îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii: baletul „Prințul Crab”, opera „Hänsel și Gretel” și suita de spectacole itinerante „Noaptea Vrăjitoarelor”, iar în noiembrie baletul „Frumoasa Vasilisa” și premiera operetei „Noapte la Veneția”.

Luna decembrie va prilejui reîntâlnirea publicului spectator cu personajele celebrului balet „Spărgătorul de Nuci”, a cărui coregrafie este semnată tot de Cătălin Caracaș.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 500 de reprezentații, dintre care 16 premiere.

Comunicat de Presă, Opera Comică pentru Copii

26 septembrie 2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here