Ziua în care m-am hotărât că merit un tratament cosmetic profesional

0

Dacă în urmă cu 2 săptămâni m-ar fi întrebat cineva ce înseamnă ”microdermabraziune”, i-aș fi răspuns că este cu siguranță ceva foarte dureros!

Până acum câteva zile puteam să jur că sunt ultima femeie de pe pământ care nu a făcut în viața ei un tratament cosmetic! Cu toate că am acordat dintotdeauna o mare importanță îngrijirii tenului. Nu mi- am aplicat pe față orice cremă din comerț și nici alte substanțe miraculoase. Am fost mereu adepta unei îngrijiri simple, minimale, fiind o mare fană a uleiurilor și a periajului uscat al pielii. Însă, cum ceasul biologic ticăie, și cum după 35 de ani tenul nu mai arată ca la 20, cred că micile trucuri cosmetice sunt binevenite!

Și uite așa a venit și ziua în care una dintre colegele mele de birou mi-a spus că ”simte nevoia” să-și facă o microdermabraziune. Am ”căscat” ochii și am strâns din dinți! Îmi și închipuiam  fața ei roșie după ”micro-derma- nu știam cum să pronunț”!

Dar cum curiozitatea nu m-a lăsat în pace (și nici buna mea colegă, între noi fie vorba) iată-mă la cosmetică, într-o vineri după-amiază!

Mărturisesc că am ales cu mare simț de răspundere salonul, să știi! L-am căutat printre zeci de saloane din București care-mi făceau cu ochiul. Așa am găsit salonul care promitea să îmi îndeplinească toate mofturile și se ridica la înălțimea așteptărilor mele. Este vorba despre The Fam.

Din clipa în care cosmeticiana mi-a întins mâna și mi-a zâmbit, toate gândurile mele crețe cu privire la tratamentele cosmetice s-au risipit! Fie atmosfera din salon, atitudinea personalului sau căldura cu care am fost întâmpinată… sau toatea astea la un loc, dar am simțit că sunt pe mâini bune!

mamapetoc, tratament cosmetic

Înainte de tratamentul propriu- zis, cosmeticiana, o femeie tânără și foarte grațioasă, mi-a analizat tenul. De la începutul ședinței și până ce am ieșit din salon i-am pus o mie de întrebări. Pe puțin! Mi-a explicat foarte multe lucruri despre tenul meu. Mi-a ”vândut” o grămadă de tips&tricks pe care le folosesc din acea zi cu încredere și sunt mulțumită de rezultate.

Dacă și tu ai tenul uscat, ușor sensibil, iată câteva sfaturi pe care ți le împărtășesc și ție:
  • Trebuie să acordăm o atenție deosebită modului în care ne demahiem. Chiar dacă nu purtăm machiaj, fața trebuie demachiată în fiecare seară, pentru a înlătura impuritățile. Pentru demachierea feței este indicat să folosim un lapte demachiant cu care să ne masăm ușor fața. Acesta poate fi înlăturat cu dischete demachiante pe care le vom umezi înainte de utilizare. O altă metodă prin care putem înlătura demachiantul este cu ajutorul unui prosop sau a unei lavete din bumbac, înmuiate în apă călduță. Metoda aceasta de demachiere este preferata mea!
  • Pentru zona ochilor vom folosi un demachiant special, recomandat fiind unul bifazic. Un demachiant bifazic curăță cu delicatețe zona  din jurul ochilor care este mai subțire și deci mai sensibilă.
  • Tot pentru zona ochilor este indicat să folosim o cremă de întreținere, care să mențină pielea hidratată pentru întreaga zi.

Am stat la The Fam aproape o oră și jumătate, timp în care  mi-am tot repetat în minte ”aceasta este momentul meu de răsfăț”! Exact ca în reclamă! 🙂

Am ajuns la concluzia că nouă, femeilor, ne plac tratamente cosmetice nu numai pentru că sunt bune pentru trup, ci și pentru minte și suflet!

Probabil că fața mea ”țipa” după un tratament cosmetic cu produse profesionale, pentru că am ”beneficiat” de prima microdermabraziune ever!

Și uite cum mi s-au demontat toate prejudecățile legate de această procedură!

După cum mi-a explicat cosmeticiana de la The Fam, microdermabraziunea se încadrează în tratamentele de întinerire. Astfel sunt eliminate celulele moarte de la suprafața pielii, tratamentul fiind total neinvaziv. Se realizează fără nici o durere sau urmă de roșeață. Este o procedură foarte cunoscută și apreciată, datorită efectelor sale de îmbunătățire a texturii epidermei, în urma căruia aceasta pare mai radiantă,  mai sănătoasă și mai tânără!

Răsfăț total la The Fam!

După microdermabraziune, cosmeticiana mi-a aplicat o mască cu o textură spumoasă, pe care a lăsat-o să acționeze aproximativ 10 minute.  Toate produsele cosmetice folosite la The Fam sunt din gama profesională Maria Galland Paris, despre care am auzit numai lucruri bune! Spre exemplu, Maria Galland a fost o mare doamnă a Franței, care spunea că pielea este ”un mozaic de necesități dintre cele mai diverse” iar brandul ei fiind unul dintre cele mai moderne și inovatoare din industria cosmetică.

Rezultatul escapadei mele la salonul The Fam?

Un ten luminos, curat și proaspăt. Zeci de WOW din partea lui, care nu s-a putut abține să nu-mi facă și tot felul de complimente. Mulțumirea că am găsit, în sfârșit, salonul cosmetic care-mi satisface toate capriciile legate de înfrumusețare, tratamente cosmetice, de îngrijirea unghiilor și a părului.

Am colege care merg la același salon cosmetic de 10 ani și mereu m-a frapat consecvența lor. După experiența plăcută pe care am avut-o la The Fam, sunt sigură că mă regăsesc și eu printre femeile dornice să arate bine, printre femeile care știu să-și stabilească prioritățile și să-și acorde momente de răsfăț!

Iar dacă îți plac articolele mele și tot ce se întâmplă aici, te invit să mă urmărești pe pagina de Facebook și pe Instagram . Așa vei fi la curent cu toate noutățile!

Text: Nicoleta Ababei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here