Ghiozdanul greu și sportul după manual

2

Diana este elevă la o școală din București. În timpul școlii, Diana cară zilnic în spinare un ghizdan foarte greu! Ghiozdan pe care mama ei abia îl poate ridica! Maică-sa e mai firavă, o femeie slăbănoagă, cu spatele puțin aplecat. Diana însă, pare mai puternică!

Puștoaica noastră e o fire veselă și își face prieteni peste tot. Îi place la școală chiar dacă se trezește în fiecare dimineață la ora 7 și se culcă târziu, din cauza volumului foarte mare de teme.

De unde deducem că Diana este un copil foarte ocupat care se pregătește să ia viața în piept! Practic, Diana are un job full- time destul de solicitant!

În ciuda vârstei, ea judecă mai ceva ca un om mare, știe să pună întrebările potrivite, este curioasă și empatică. Citește și se informează, ceea ce o face și mai puternică, nu-i așa?

Diana e forțoasă, serios!

fetita cara o greutate, ghiozdan foarte greugiphy.com

Pe lângă antrenamentul intensiv legat de teme, puștoaica se antrenează în fiecare zi! Și nu numai ea, ci și ceilalți colegi ai săi. Se antrenează la ridicat și cărat greutăți. Mai exact, ghiozdanul cu cărți, care cântărește mai bine de 10 kg. Un ghiozdan foarte greu pentru vârsta și puterea Dianei!

Cu toate astea, ea și-l pregătește conștiincioasă în fiecare seară, înainte de culcare.

Asta o face pe Diana campioană națională la cărat greutăți! Cel puțin, așa este ea pentru părinții săi, o adevărată campioană!

Deși este puternică, să nu uităm că Diana este un copil!

culturist, barbat care ridica o haltera, ghiozdan foarte greu

Probabil că i-ai observat și tu pe copiii ăia care merg cu capul înainte, cu spatele cocoșat,  aplecați în față, exact ca niște ”țestoase”?!

Lăsând tonul ironic la o parte, oameni buni, părinți, avem o mare problemă! Copiii noștri trăiesc viața unor oameni rutinați și supraîncărcați. Copiii noștri nu mai au copilărie! Copiii noștri au toate șansele să ajungă tineri bolnavi și viitori adulți cu grave probleme de sănătate!

un ghiozdan foarte greu  afectează coloana și articulațiile. Poate  provoca dureri de spate și afecțiuni severe ale coloanei vertebrale și ale spatelui!

Din păcate, prevalența școlarilor care cară ghiozdane grele este extrem de mare. Tot mai mulți copii ”transportă” greutăți care depasesc 10- 15 % din greutatea lor corporală, ceea ce constituie un risc uriaș pentru starea lor de sănătate!

coloana vertebrala deformata, ghiozdan foarte greu

Pinterest

Sunt mulți părinți care se plâng de această problemă însă, din nefericire, nimeni nu este în stare să ia vreo măsură! Din păcate, vocile noastre, ale părinților, nu ajung la urechile cui trebuie să audă și care să poată schimba ceva!

Eu chiar mă îndoiesc de capacitatea responsabililor de educație, da a schimba lucrurile în bine și de a vină cu niște soluții care ne-ar putea scuti copiii de căratul unui ghiozdan foarte greu!

Așa că, nu ne rămâne decât să facem noi ceva! Noi, părinții! Iar dacă ne-am uni vocile, am genera o voce puternică, imposibil de ignorat!

”Copiii nu sunt singurii care cresc. Și părintii cresc. Tot așa cum noi ne privim copiii, să vedem ce fac cu viețile lor, tot așa ne privesc și ei pe noi, să vadă ce facem noi, cu ale noastre. Nu le pot spune copiilor mei să ajungă până la stele. Tot ce pot face este ca eu să mă-ntind spre ele!”

Să ne amintim totuși că scopul educației este să înlocuiască o minte goală cu una deschisă!

Din păcate, aceste cuvinte  nu au valoare pentru cei care au puterea de decizie în România, ești de acord cu mine? Pentru mulți dintre aceștia, scopul educației este doar o afacere profitabilă, o modalitate prin care își ascund mințile goale în spatele unor portofele consistente!

Ce mai contează un manual în plus într-un ghiozdan foarte greu?

Exact asta se întâmplă acum, când se dorește introducerea unui manual pentru educație fizică! Mie asta mi se pare strigător la Cer! Foarte multe școli nici măcar nu au săli de sport! Școala la care învață fiica mea are o sală de sport plină de mucegai! O sală care n-a mai fost zugrăvită de cel puțin 10 ani!

Copiii nici măcar nu pot respira acolo, în locul în care ar trebui să se desfășoare orele de sport! O sală de sport cu aparate vechi, foarte periculoase pentru copii! Nu există toalete cu condiții decente, nu există vestiare, nu există saltele pentru sport… nimic!! 

Și uite cum apare un isteț cu soluția la toate aceste probleme! Un manual de educație fizică! Oare cum vor să structureze orele de sport? Să facă o parte de teorie și o parte practică? Pai ăștia’s deștepți, nu glumă!

Așa țin copiii departe de sălile alea mizerabile, cel puțin pentru jumătate din timpul alocat sportului! Dacă nu le putem oferi condițiile în care să facă orele de educație fizică, ar putea cel puțin să o învețe pe de rost, nu-i așa? 

Daaa, copiii noștri vor învăța să facă fandări ca la carte, vor ști să alerge ca la carte! Copiii chiar sunt foarte interesați de o teorie a genuflexiunilor! Sau de cel care a inventat pasul piticului!

Nu am cuvinte să descriu expresia de pe fața copilului meu când a aflat despre acest manual pentru educație fizică!

Haideți să semnăm pețiția privind retragerea acestor manuale! Vă las link-ul mai jos. //www.petitieonline.com/stop_manuale_inutile_stop_risipei_banilor_notri_pe_sntatea_copiil

2 COMENTARII

  1. Ce antrenata am fost si eu!!! =)))) Pusesem la punct o schema impreuna cu BFF: imparteam pe jumatate manualele pe care trebuia sa le luam la noi si ne uitam impreuna pe ele (stateam in aceeasi banca). Asa am reusit sa mai reducem cu putin greutatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here