Simplitatea aduce echilibru, libertate și bucurie

5

Simplitatea aduce echilibru, libertate și bucurie.

Când începi să trăiești simplu și reușești să te bucuri de aceste ”beneficii”, inevitabil,  îți pui următoarea întrebare:

“În care latură a vieții mele trebuie să mai lucrez, să elimin  inutilul și să mă concentrez asupra esențialului?”

Cu gândul la experiența mea de viață, am făcut o listă cu ”domeniile” în care am considerat că fiecare dintre noi necesită un ”refresh”, poate chiar un ”stop” și ”de la capăt”, pentru a avea un stil de viață mai echilibrat.

Lucrurile pe care le deținem

Pierdută printre lucrurile pe care și le depozitam în dulapuri, sertare, debara, cutii, coșuri …  în ziua în care m-am hotărât să scap de aceste poveri, am realizat și eu că prea multe lucruri materiale îmi complică foarte mult viața.

Eram mereu obosită și încordată atunci când intram în casă. Îmi distrăgeau atenția ba mormanul de rufe pentru călcat, ba teancul de reviste de pe masa din sufragerie sau chiar obiectele decorative- lumânări parfumate, figurinele din ceramică primite de la prieteni, souvenir din cine știe ce călătorie, statuete, vase, vaze, cutiuțe. Pierdeam foarte mult timp aranjând zecile de magneți de pe frigider sau împăturind hainele pe care nici nu le purtam. Îmi pierdeam energia și atenția.

Deci, investește  puțin timp pentru a elimina bunurile care nu sunt esențiale în viața ta, eu nu am regretat că am făcut asta și recomand oricui să facă acest pas.

Gândurile negative

Cele mai multe emoții negative sunt complet inutile.

Resentimente, amărăciune, ură, gelozie, invidie, reproșuri… genul acesta de emoții și gânduri nu fac bine și nu avem niciun motiv să le menținem în viețile noastre. E greu să deținem controlul în totalitate asupra gândurilor și sentimentelor care ne domină, dar, cel puțin, putem încerca.

piggy-bank-1446864_1920

Datoriile

Unul dintre principiile mele de viață este să nu îmi fac datorii. Nu obișnuiesc să împrumut bani, nu-mi fac carduri pentru cumpărături sau credite inutile.

Eu am redus toate datoriile la o singură rată lunară, pentru un credit care mi-a adus confort și stabilitate. Este singura ”abatere” de la principiu J

Așadar, caută să ai cât mai puține datorii și asta îți va aduce un plus de liniște și, de ce nu,  libertate.

font-470589_1920

Cuvintele

Fie că este vorba de firea mea introvertă, poate și o oarecare doză de timiditate, însă, eu prefer în multe situații să folosesc cât mai puține cuvinte. Nu mă avânt să îmi dau cu părerea, nu sar imediat să impresionez prin spontaneitate. Iar atunci când este nevoie,  prefer să am un discurs simplu și onest.

Cine mă cunoaște, știe că, în realitate sunt destul de indiferentă, iar o doză de detașare și indiferență chiar nu strică.

mobile-phone-426559_1920

Pieteniile on-line

În general, relațiile cu cei din jurul nostru ne aduc satisfacții. Avem nevoie de ceilalți, avem nevoie să socializăm și să ne facem prieteni. Asta ne face să ne simțim importanți și doriți.

Însă, atunci când ne pierdem ore în șir pe vreo rețea de socializare, scriind zeci de mesaje pe messenger, în niciun caz nu avem un obicei sănătos. Sunt fluxuri constante de distragere a atenției, care ne determină să facem risipă de timp și de energie.

Multi tasking-ul

Testat pe propria piele: crește stresul și scade productivitatea. Te “seacă” de putere și de vitalitate.

Abia în ultimul an, eu am descoperit cum, să fac un singur lucru, să mă dedic în totalitate și să observ rezultatele… chiar este o artă. Și mă bucur că am început să procedez așa… mai bine mai târziu, decât niciodată!

Când ai un lucru de făcut, fă-l bine și abia atunci când este complet, poți să treci la următorul.

Și nu uita:

Simplitatea înseamnă să faci călătoria acestei vieți, doar cu bagajul strict necesar!

Love :), mama

5 COMENTARII

 1. OMG! Deci mă faci să vorbesc de una singură!
  1. Lucrurile pe care le dețin….o grămadă…simt că mă sufoc
  2. Gândurile negative…aici răsuflu ușurată, am muncit muuuult și am scăpat de ele
  3. Datoriile…și la asta lucrez, iar peste 12 luni scap de ele…e totul planificat
  4. Cuvintele….aici mă vaccinez, deci sunt pe calea de îndreptare: //bit.ly/2nFd6Yh
  5. Prieteniile online … am, și m-au ajutat să cresc. Urmăresc doar oamenii care au foarte multe lucruri în comun cu mine, dau pe cei pe care-i consider mentorii mei online
  6. Multitaskingul….ai dreptate…pe rând este cel mai sănătos, de asta-i admir eu pe bărbați. Mai nou nici nu mai ascult radio în mașină ca să fiu prezentă la trafic.

  Mulțumesc pentru această recapitulare! Trec la 1 unde am nevoie de ajutor. Avem deja regula de a nu mai cumpăra suveniruri!

 2. Ma regasesc in articolul tau. In goana asta nebuna dupa a face cat mai mult, in lupta cu timpul, ne indepartam de profunzimea lucrurilor de simplitate. Am hotarat si eu sa ma dedic lucrurilor pe rand, caci multitaskingul este, intr-adevar, inselator. Apoi lucrurile multe care ma sufoca..din ele am tot inceput sa dau, mai am putin si ma reorganizez total. Gandurile negative, e greu cu ele, ca vin pe neasteptate, dar incerc sa scap de ele repede, gandindu-ma la ceea ce e luminos in viata mea., am rarri telefoanele cu vorbarie inutila etc.

 3. Multitaskingul nu prea are ce cauta pe aceasta lista. Zic si eu. Dimpotriva. Ne obboseste si mai mult.

  Cel mai bine eu ma simt in livada. Mai curat un pom. Mai admir un fruct. Departe de mediul online si de toate gandurile datorate societatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here