Secrete de stil, pentru cele mai fabuloase mămici: #1.Fusta neagră

2

Doamnelor, fusta neagră rămâne o piesă esențială chiar și pentru cele mai sofisticate dintre noi!

Fiind totodată feminină și potrivită pentru orice ocazie, simpla fustă neagră nu trebuie să lipsească din garderoba unei mămici!

Îmi amintesc și acum acele momente din adolescența mea, când mama purta fustă neagră. Pe atunci, îmi părea că fusta îi dădea un aer mult prea serios și o consideram tare demodată. Vedeam genul acela de fustă doar pe profa de fizică sau pe mamaie. În rest, nu prea înțelegeam de ce mama mea, atunci când mergea la un eveniment important, alegea să poarte o fustă, în special de culoare neagră.

Așa mi-am  clădit eu prejudecăți solide legate de inofensiva fustă neagră.

Ca majoritatea dintre noi, și eu am un job full-time și un mod de viață foarte alert. Mă împart, ca mai toate mămicile, între serviciu, ședințe cu părinții, cumpărături și întâlniri cu prietenele (chiar dacă aceastea, între noi fie vorba, sunt destul de rare).

Până anul trecut, fusta neagră nici nu avea loc la mine în șifonier! Asta până în momentul în care m-am hotărât să fac ordine și în această  ”componentă ” a vieții mele și anume, garderoba mea. Am ajuns la concluzia că iubesc piesele vestimentare clasice și asta am mai spus-o deseori pe blog.

Cred că motivul este legat de faptul că eu, ca femeie, m-am maturizat în relația cu hainele pe care aleg să le port și despre care acum îmi place să vorbesc.

befunky-collage-3

Aș vrea să mă fac înțeleasă atunci când spun că m-am maturizat. Maturizarea aceasta constă în grija cu care îmi aleg hainele. Până și faptul că nu mai cumpăr impulsiv, face parte din maturizare. La fel cum, tot maturizare este și dorința de a-mi crea o garderobă simplă, oarecum minimalistă, compusă din haine pe care le iubesc, care mă reprezintă și pe care să le pot combina între ele.

Am constatat că hainele clasice revin în industria de fashion, în mod constant,  indiferent de tendințele momentului. Piesele vestimentare clasice au locul lor în istoria modei și nu se demodează niciodată.

Din acest motiv, în acest articol, țin să vă reamintesc cât de chic, feminină și rafinată este ”banala” fustă neagră!

#1. Fusta neagră este una dintre cele mai versatile piese din garderoba unei femei.

În modă, versatilitatea este o calitate esențială.  O haină este versatilă atunci când o poți adapta la mai multe ținute creând impresia că este mereu alta.

#2. Atunci când îți cumperi o fustă neagră, trebuie să ții cont de proporții ( acest principiu este aplicabil pentru orice haină).

Fusta trebuie să te îmbrace corect și frumos (vizual). Nu trebuie să fie prea scurtă sau prea strâmtă. Este important să ții cont de proporțiile tale. Cum fusta neagră se potrivește oricărei siluete, nu trebuie decât să o alegem pe cea care ni se potrivește cel mai bine!

befunky-collage-1

#3. Pentru că eu sunt adepta garderobei capsulă (despre care poți citi aici) sunt de părere că, atunci când  porți o fustă neagră tot ce trebuie să faci este să-ți folosești imaginația pentru a crea ținute noi, în combinații de haine pe care le ai deja în propriul șifonier și la care nu te-ai gândit până acum.

Sper că ți-au plăcut outfiturile mele preferate pentru toamna aceasta, ce au în comun ”banala” fustă neagră.

befunky-collage-2

Și dacă te-am convins că fusta neagră merită, nu ezita să-mi scrii, poate schimbăm câteva idei!

2

 

sursa foto: Pinterest

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here