Painting like a maniac in my kitchen!

0

Recent mi-a trecut prin cap să-mi schimb bio-ul de la Istagram și să scriu:

Painting like a maniac in my kitchen!  

Asta-i cam tot ce simt că mă reprezintă cel mai bine și mai bine, în ultimul an!

Îmi pun muzică, bag în cuptor o mâncare din aia care se face singură, gen one pot.. carne cu cateva legume, mazare, fasole verde cu te miri ce. Nimic sofisticat. Ideea e să fie o mâncare 2 în 1 care să se facă neapărat la cuptor, fără bătăi de  cap.

Pentru că, în timp ce mâncarea mea 2 în 1 se face, eu mă desfășor prin toată bucătăria. Scot de sub masă cutia aia uriașă de la Ikea cu  materiale pentru pictură și încep să așez tacticos tuburile cu vopsea pe masă. Umplu pe jumătate cu apă cele 2 borcane: unul de la Nutella, și un borcan cu gura lată, de la mazăre :). 

Așa, încet- încet, într-un  miros de mâncare gătită la cuptor, cu un playlit pe Spotify creat special pentru atunci când pictez, canvas-ul alb din fața mea se transformă. Și eu, odată cu el!

Chiar de dimineață, vorbeam cu prietena mea Mihaela, cât de benefice, de neprețiute, sunt momentele astea în care faci ceva care te duce în cu totul și cu totul altă lume. Alta decât cea în care e vorba numai despre task-uri la job ori liste de cumpărături, fișe de post, mersul cu metroul între casă și serviciu, departe de micile drame fără sens sau de shopping -ul la mall.

Adevărul este că mi-au trebuit câțiva ani, câteva rateuri și exeriențe neplăcute…  apoi oameni frumoși alături, câteva cărți, puțină terapie, discuții interminabile cu femei înțelepte, prietene magice, tango până târziu în noapte, plus alte experiențe extraordinare, un pic de sport și multă întrospecție… ca să ajung acum, aici, să simt cu adevărat că am crescut, ca om!

Că totul ține numai de noi dacă vrem să înflorim… și că totul, dar totul începe din interior.

Și, în loc de concluzie, mai adug că tot ce e frumos în viața noastră ne hrănește și ne crește- fie că este vorba despre relații, activități, mărunțişuri… Cum ar fi – o mâncare ca a mea, o mâncare 2 în1, făcută în casă, la foc domol, la un “preț” atât de mic!

Preț de o călătorie scurtă pentru o femeie oarecare cu o pensulă în mână, o călătorie plină de culoare pe un canvas alb ca varul. Un canvas alb pe care femeia ştie că are puterea să îl transforme, să îl crească…  așa cum o crește și el pe ea. 

Articolul precedentExersez fericirea
Articolul următorArdeiul iute
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here