Noaptea Muzeelor 2019- circuite muzeale, spectacole și expoziții inedite

0

Pe 18 mai 2019 are loc de a 15-a ediție a Nopții Muzeelor, eveniment organizat la nivel național. Evenimentul propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, dans, piese de teatru și concerte.

Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor (2019) este organizat pe plan național de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR), fiind așteptat cu mare interes în fiecare an.

În circuitul muzeal bucureștean s-au înscris peste 50 de muzee și spații expoziționale neconvenționale, alături de alte entități culturale, iar activitățile propuse sunt extrem de variate, fiind adaptate tuturor vârstelor și intereselor culturale.

Există o serie de spații nou intrate în circuitul Nopții Muzeelor 2019, printre care se numără Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Românești, Muzeul Tablourilor în Mișcare, oferit de Qreator, dar și Cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Acesta va fi un muzeu itinerant, cu expuneri la Muzeul Național al Țăranului Român și Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, trecând pe la Muzeul Național “George Enescu” și Muzeul Colecțiilor de Artă, până la platoul Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” și Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu.

Tot în cadrul Nopții Muzeelor 2019, clădirea Muzeului Național de Geologie va fi pusă în evidență cu ajutorul unui show de iluminat arhitectural.

“Noaptea Muzeelor este un eveniment așteptat de toată lumea. În București, avem un număr de 50 de spații înscrise, iar în țară peste 100 de muzee și entități culturale diverse, cu reprezentare în 32 de județe. Suntem cu adevărat încântați că există atât de mult interes pentru acest eveniment și ne dorim ca publicul să perceapă muzeele ca pe niște spații primitoare, pe care să le viziteze frecvent”, a declarat Dragoș Neamu, managerul Nopții Muzeelor.

Poți să descarci harta cu muzeele pe care le poți vizita cu ocazia acestui eveniment: Harta2019 Noaptea Muzeelor

Noi avem o listă cu câteva muzee din București pe care încă nu le-am vizitat, motiv pentru care sâmbătă seara le vom trece pragul. Unul dintre acestea este Muzeul Recordurilor și Muzeul Micul Paris. Tu ce muzee ai ales să vizitezi cu această ocazie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here