Mămicile WAHM creează din suflet și cresc oameni

0

Când devii mamă, prețul pe care îl plătești atunci când te hotărăști să te reîntorci la jobul pe care l- ai lăsat în urmă, este foarte mare.

Pentru că ”prețul” este timpul pe care nu îl petreci alături de copilul tău, înseamnă să încredințezi unei bone, cele mai frumoase momente din copilăria acestuia, să consimți ca, de educația și îngrijirea copilului tău să fie responsabili, mai bine de 8 ore pe zi, angajații unei creșe și chiar să accepți ca, în momentele în care puiul tău are nevoie de alinare, să nu o primească de la tine.

În zilele noastre, o mamă trebuie să joace mai multe roluri: în primul rând, cel de mamă, apoi de soție, de angajată a unei multinaționale sau la stat, femeie de afaceri, de prietenă, fiică și știm cu toții că lisa nu se oprește aici.

Eu nu cred că există vreo formulă magică pentru a obține echilibrul perfect între familie și carieră.  La fel cum sunt de părere că dezvoltarea unei afaceri proprii și asigurarea unui venit, muncind de acasă, reprezintă unul dintre obiectivele unei femei cu ambiții profesionale foarte mari.

Cu argumente pro și contra, mamele care lucrează de acasă câștigă teren în rândul generațiilor de proaspete mămici şi nu numai.

La noi, aceste mămici care au îndrăznit să iasă din tipare și chiar s-au hotărât să lucreze de acasă, au un nume, iar de câțiva ani și-au construit un renume. Ele sunt mamele WAHM- work at home moms.

Pentru o mamă WAHM, casa este un spațiu al familiei și al intimității dar poate fi, de asemenea, locul nașterii unor planuri ambițioase, vise profesionale și chiar proiecte de viață. Toate astea, pentru că mamele WAHM au făcut această alegere cu convingere!

Într-adevăr, aceste mămici reușesc să armonizeze viața profesională cu cea de familie! Se pare că au găsit formula miraculoasă, cu ajutorul căreia pot fi prezente în orice moment lângă copiii lor,  își petrec mai mult timp alături de familie și chiar par să aibă super-puteri, fiindcă în tot acest timp reușesc să pună pe picioare și să crească afaceri de succes.

Creating a life that reflects your values and satisfies your soul is a rare achievement”

Cu toate acestea, mamele WAMH își iau responsabilități uriașe și fiecare zi necesită disciplină și o organizare riguroasă. O mamă WAHM își gestionează foarte bine timpul- a nu se înțelege că muncește mai puțin, de fapt, asta înseamnă să muncească mai mult.

Înseamnă că lucrează atunci când copii dorm la prânz, la sfârșit de săptămână, nopțile și chiar în vacanțe. Mama care lucrează de acasă știe că sarcinile casnice de zi cu zi se întâlnesc inevitabil cu cele profesionale. Iar ea iese din astfel de situații delicate pentru că,  să lucreze de acasă, reprezintă un stil de viață.

Pe lângă ambiție, dorința de a-și folosi cunoștințele și energia creatoare în sânul familiei, experiență și cunoștințe, o mămică WAHM are nevoie și de o structură de suport.  În România, aceasta se numește Asociația Work At Home Moms- WAHM România.

Astfel, mămicile care lucrează de acasă sunt parte a unei comunități extraordinare, aș spune eu unice, în țara noastră. Este vorba despre o comunitate de mame creative și determinate să inițieze afaceri proprii, o comunitate de sprijin reciproc și de promovare, feedback și încurajare.

giphy (2)
giphy.com

Pentru că WAHM România este o inițiativă socială menită să vină în sprijinul mamelor active și conștiente de importanța lor vitală în cadrul familiei. S-a putut numi o comunitate încă din primele zile de la lansarea ideii, datorită sutelor de persoane care au aderat cu entuziasm la pagina Facebook  dedicată curentului ”work at home moms” în țara noastră. (sursa info Asociația Work at Home Moms România)

Scopul Work at Home Moms este sprijinirea mamelor antreprenoare şi a celor aflate în căutarea unui loc de muncă la domiciliu sau cu jumătate de normă, pentru a petrece mai mult timp alături de copiii lor.

WAHM România organizează evenimente interesante de specializare, respecializare, ateliere practice ce au ca scop căpătarea unor noi deprinderi binevenite pentru începerea unui drum profesional, tipuri de consiliere pentru creșterea propriei idei la nivel de afacere, mentorat antreprenorial, anunțuri de joburi, instrumente de promovare si vizibilitate și multe, multe alte idei pentru mamele întreprinzătoare!

insigna-wahm-250

Îmi amintesc cu mare plăcere de clipa în care eu am aflat de Asociația WAHM. Traversam o perioadă dificilă și eram curioasă dacă mai sunt femei ca mine și cum reușesc ele să depășescă greutățile. Mi-a stârnit curiozitatea o campanie derulată de Asociața WAHM Mamele singure au superputeri”.

Mărturisec, motto-ul campaniei, deși mă ducea cu gândul la un personaj de benzi desenate… Wonder-woman sau Super- woman, a fost pentru mine mai mult decât suficient să mă convingă de acest lucru: da, mamele singure chiar au super- puteri!

Mi-am spus atunci că, cel care scris acele cuvinte, mi s-a adresat mie! Și, încet- încet, am descoperit o mulțime de soluții şi cu siguranță, un sprijin real. Mai mult decât atât, eram uluită că cineva, undeva, s-a gândit să vină în întâmpinarea mamelor singure.  

Cred că motivele pentru care admir această comunitate sunt mai mult decât vizibile. Rezonez cu fiecare dintre mămicile care fac parte din ea și sunt mereu curioasă de noile proiecte pe care le desfășoară.

Pentru mine, mamele WAHM sunt în primul rând femei puternice care iubesc să dea viață, sunt mame cu un potențial uriaș care izvorăște, în primul rând, din dragostea  pentru copiii lor.

Te invit și pe tine să cunoști mămicile WAHM, să te alături lor sau să le susții!

”Mamele din România au nevoie de ajutorul vostru. Fiți alături de noi, așa cum și mamele voastre au fost (sau ați fi vrut să fie) alături de voi. Starea de bine a unei națiuni izvorăște din fiecare cămin și toate firișoarele acelea de dragoste pe care le vrem unite spre binele general sunt în pericol să sece sub pârjolul indiferenței. Vrem să muncim, dar nu oricât, oricum și oricui, ci așa cum muncesc mamele: cu dragoste, cu răbdare, dând viață.” (Elena Gorun, Președinte Asociația WAHM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here