Mămică blogger, prin Starwars în papucii lui Harry Potter

2

Ce au în comun Star Wars, mămicile, Harry Potter, bloggerii, magicienii și copiii? Probabil ai să-mi răspunzi că… nimic. Doar am înșiruit câteva cuvinte fără nici o noimă și mă dau mare.

Ei bine, să știi că, pentru mine, mămică cu blog, adică acesta pe care-l citești acum, toate astea au o legătură!

Și asta mi s-a confirmat sâmbăta trecută, când am participat la o întâlnire cu alți părinți bloggeri. Vorbesc despre workshopul organizat de oamenii minunați de la Parenting PR, pentru comunitatea Digital Parents Talks.

Din ianuarie tot particip la întâlnirile lunare destinate părinților bloggeri. Aceasta a fost ediția a șaptea și eu deja o aștept cu entuziasm pe a opta! Vreau să-ți spun că Parenting PR este dintre cele mai vizibile agenții de PR dedicată comunicării parentale și specializată pe nișa de parenting. Și face posibile aceste workshopuri de la care eu plec alt om! Mai informat și chiar mai încrezător!

Am pornit un blog de la zero, cu zero cunoștințe, iar cursurile acestea mi-au clădit o bază. Și îmi oferă informațiile de care am nevoie să-mi cresc blogul, proiectul meu de suflet!

Așa că, sâmbăta trecută, pe ploaie și vânt, mi-am luat puștoaica și am mers la curs. Eu, la cursul de Social Media&Content Marketing susținut de Matei Psatta, profesor la OK Institute, iar Diana, la cursul de storytelling, desen și de …magie.

Da, da! Copiii bloggerilor au pășit într-o lume magică, în care mesele se învârteau prin cameră. Puștoaica mea a fost impresionată! Ea a realizat că ne aflam acolo datorită faptului că eu muncesc la acest blog și a conștientizat că asta i-a adus ei, acest mic ”privilegiu”. De a fi în preajma unui magician!

Apoi, Diana mea, a desenat o poveste alături de ceilalți copiii, într-un proiect marca Cartoon Network. A inventat și desenat un personaj, un unicorn, cu numele ”Steluța norilor de zahăr”. Vă închipuiți ce chicoteală a fost în încăperea copiilor?!

După toate activitățile care au ținut-o cu suflețelul la gură, Diana era mândră, pe bune! Deci, blogule dragă, te-ai ținut de cuvânt! Împreună am făcut-o pe puștoaica cu nasul cârn să fie mândră de noi !

MÂNDRÍE, mândrii, s. f. 1. Sentiment de mulțumire, de satisfacție, de plăcere, de bucurie; ceea ce produce mulțumire, satisfacție, plăcere, bucurie; sentiment de demnitate, de încredere ♦ Ceea ce constituie prilej de laudă, de fală, de mulțumire.(sursa DEX)

În cealaltă cameră, eram numai ochi și urechi la explicațiile lui Matei, care ne-a bombardat cu informații și cu tot felul de exemple din Starwars, Harry Potter și chiar din Sex in the city, așa, ca pentru mămicile cunoscătoare! 

Pe mine m-a lăsat, pur și simplu, mască! Domnu’ Matei Psatta e un monument de experiență, respiră marketing on-line și vorbește marketing on-line! Scrie pe el content marketing și se vede asta de la o poștă!

Vrei dom’le content markenting, păi atunci învață de la un specialist! Tot ce se întâmplă în mediul on-line trebuie să aibă o strategie bine conturată și obiective clare.

Iar asta îți poate arăta, pas cu pas, Matei Psatta, la cursul de content marketing desfășurat în cadrul OK Institute. Eu l-aș urma de o sută de ori! Prima dată în papucii lui Luke Skywalker, apoi ai a prințesei Leia, chiar și ai lui Chewbacca sau chiar ai unui copil neștiutor. Sunt sigură că, de fiecare dată, cu o altă perspectivă, pot descoperi lucruri noi despre lumea asta on-line în care m-am aruncat și eu, ca într-un ocean, fără colac de salvare.

Mi-am notat multe informații de la workshop dar sunt sigură că cititorii mei nu așteaptă detalii tehnice. Voi, ca și mine, vreți emoție!

Trecem prin filtrul emoțiilor noastre tot ce este în jurul nostru. Fie că citim un articol pe un blog sau cunoaștem o persoană nouă. Căutăm emoția printre rânduri, în imagini și în oamenii cu care ne intersectăm. Eu una, așa-s construită!

De fiecare dată când intru în contact cu alți părinți bloggeri rezonez cu poveștile lor de viață și cu provocările lor. Nu-i ușor să ții viu un blog și să crești o comunitate în jurul acestuia. Mai alesc că în timpul ăsta crești un copil. Sau chiar doi. Cred că sacrificiul este mai mult decât evident, pasiunea și nopțile nedormite.

Asta-i viața noastră, a mamelor și taților care au decis să-și facă blog: ca formă de exprimare, de eliberare sau, din orice motivație intrinsecă vine din fiecare dintre noi!

Și pentru că am pomenit la început de Harry Potter, vrăjitorul care ocupă un loc de cinste în biblioteca noastră și nu numai, m-am gândit la vorbele lui Albus Dumbledore, mentorul lui Harry „Anume alegerile noastre, Harry, sunt cele care arată cu adevărat cine suntem, mult mai mult decât abilitățile noastre!

Nu-i așa că-i din filmul nostru, cu părinții bloggeri? Noi, ăștia care am ales să scriem pe bloguri, să pornim de la o idee sau de la un vis… pentru ca într-o zi să constatăm că, de fapt,  am devenit alți oameni?

The most important question to ask is:

What I am becoming here?

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook, pe Instagram  și chiar pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here