Lovestory cu un oltean și o moldoveancă

4

Eu sunt moldoveancă, el este oltean. Am să-ți spun povestea noastră, cu bune sau mai puțin bune. Depinde de cum privești.

Totuși, țin să-ți mărturisec că, cele mai puțin bune se întâmplă, aproape de fiecare dată, din cauza faptului că eu sunt capricioasă sau pentru că mă enervez foarte ușor, din orice …și așa mai departe.

El spune că aș fi draguță, puțin ”ticăloasă” dar, ce să fac, nimeni nu este perfect!

Așadar, noi suntem un cuplu normal. Așa cum cred că sunt majoritatea cuplurilor în care partenerii au vârsta trecută de 30 de ani, în goană spre 40. Însă, maturitatea și calmul sunt apanajul lui. Eu sunt mai degrabă copilăroasă. Și să știi că eu nu mă grăbesc nicăieri! În niciun caz spre ceva ce începe cu cifra 4, asta să ne fie clar de la început :)!

57ab42cef793bcb453160e014572b424Ei bine, află că el e un tip de modă veche. Chiar dacă e oltean (mă amuză teribil să spun asta) e un adevărat gentleman. Îmi deschide portiera mașinii, știe să facă complimente delicioase și îmi oferă flori, fără vreun motiv anume. E genul bărbatului care bea espresso, în timp ce eu prefer un pahar de șampanie.

El e serios și preocupat de chestii realiste. Eu sunt cu capul în nori și panicoasă. El este conștiincios și organizat. Mie-mi plac pauzele lungi și nu ezit să amân lucrurile. El se trezește la 7 iar eu la 10 abia deschid ochii.

El e o enciclopedie pe două picioare, e un DEX ambulant, o culegere de matematică, știe tot ce ține de politică și de legislație, științe exacte și psihologie, iar eu, eu mă sperii numai când văd un exercițiu de mate de clasa a VIa… și mai și cânt la duș. El e fecioară, eu scorpion. Mă face să râd, face niște glume foarte bune, pe când eu sunt ironică.

engagement-1718244_1280

El e răbdător și calm, eu sunt neliniștită și grăbită. El e punctual, eu întârzii mereu.

El merge la sală de 3 ori pe săptămână iar eu sunt leneșă, în schimb, iubesc să dansez tango. Lui îi place muzica lui Leonard Cohen, mie îmi place rock, pop, jazz, funk, bossanova, drumm and bass, punk și tangourile vechi. El preferă Peleș eu, Electric Castle.

El ar sta acasă, s-ar uita la un film și ar mânca popcorn, iar eu aș dansa toată noaptea.

seagulls-781674_1280

Lui îi place mâncarea cu care a crescut, din zona Olteniei, iar mie, mâncarea ca-n Moldova, plus tot felul de fructe de mare, semințe, cereale și smoothie-uri.

Cu toate diferențele astea dintre noi (sper că s-a înțeles bine că vorbesc despre cât de diferiți suntem) ajungem de fiecare dată la un numitor comun. Asta pentru că, pe noi noi, diferențele ne apropie și fac parte din chimia noastră.

eb04310371ccd6c87ef085207c324ca6Pinterest

El a învățat tango, să poată dansa cu mine. Eu am învățat să-i fac ciorbă ca-n Oltenia. Îmi pregătește în fiecare dimineață cafeaua, iar eu îi fac limonadă cu mentă, așa cum îi place.
Uite așa suntem noi, un cuplu format dintr-un oltean și-o moldoveancă. Suntem un cuplu cât se poate de normal, cum îți spuneam la început.

#desprenoidoi #jurnaldecuplu #amorcuumor

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here