La ce cursuri ne (mai) înscriem copiii?

0

Majoritatea dintre prietenii și colegii mei își duc micuții la tot felul de cursuri pentru copii, încă din timpul grădiniței. O bună prietenă de-a mea chiar își ”plimbă” fiica, de vreo 8 ani încoace, între… țineți-vă bine, antrenamentul de karate, orele de balet și lecțiile de germană!

Da, karate și balet, este posibil, credeți-mă pe cuvânt! Iar puștoaica este brici la toate astea, de nici nu mai pot ține părinții evidența medaliilor și concursurilor câștigate. 8 ani de muncă iar fetiței nici prin cap nu-i trece să renunțe!

fetita, blonda, fotografie, actorie, actrita

Diana mea e mai…boemă, să spun așa! A început cu lecțiile de șah de prin clasa I, apoi a fost interesată de  olărit și de karate. La karate a renunțat după nici o lună pentru că, se pare că așteptările ei erau mult prea mari. Puștoaica se vedea un fel de micuța Bruce Lee după prima lecție.Când a văzut ea cum stă treaba, s-a gândit să se orienteze către cursuri care să-i satisfacă totuși nevoia de afirmare într-un timp mai scurt.

Așa că a făcut și cursuri de dans, de chitară, de înot, storytelling, public speaking și de improvizație. Cele din urmă s-au dovedit a fi ceea ce o reprezintă cel mai bine.

În timpul vacanței a făcut o pauză dar, pe lista noastră de priorități pentru acest an școlar se află și identificarea unor cursuri noi. Diana este extrem de curioasă, îi place să facă lucruri care nu prea sunt la îndemâna oricui și să intre în contact cu oameni de la care poate să ”fure” ceva bun. Recunosc, și mie mi-ar plăcea să-și dezvolte abilitățile și eventual să-și descopere noi talente!

Din acest motiv, noi am analizat oferta de ateliere „Micul Artist” organizate în cadrul Operei Comice pentru Copii, despre care vreau să vă spun și vouă.

Primul sezon al Atelierelor „Micul Artist” din anul școlar 2016-2017 au avut un mare succes. În această toamnă, începând cu 1 septembrie s-a dat startul unor noi programe dedicate copiilor.

Oferta de cursuri destinate copiilor și tinerilor până la 18 ani cuprinde 11 cursuri tematice de la oratorie, fotografie, cor, balet, flamenco și street dance până la scenografie, actorie și artă medievală.

balet, lectii de balet, balerina

Dacă și tu ești în căutarea unui curs pentru copilul tău, să știi că înscrierile la ateliere se fac în perioada 1-10 septembrie, prin completarea unui formular online pentru fiecare atelier în parte. Îți las aici link-ul la care poți conpleta formularul on-line: //www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist/

Grupele de participanți se vor forma în urma preselecțiilor organizate la sediul Operei Comice pentru Copii. Atelierele se vor desfășura pe tot parcursul anului școlar 2017-2018, iar costul unei ședințe este de doar 10 lei. Regulamentul programului este disponibil pe site-ul Operei Comice pentru Copii, www.operacomica.ro.

rol, spectacol, fete, fluturi

Cursurile sunt susținute de specialiști cu experiență în domeniu, care își propun să valorifice talentele artistice și calitățile native ale copiilor, prin intermediul educației non-formale.

Instructorii sunt: balet- Jaqueline Bratu, balet plus-Theodora Munteanu, cor-Mădălina Maxim, cor junior- Elena Iorgulescu, fotografie- Cristina Rădulescu, oratorie-Nae Șovăială, street dance – Ionuț Picincu (Hammer), flamenco- Lucas Molina, scenografie- Bogdana Pascal, actorie- Andreea Corneanu, artă medievală- Mihai Serghei Todor, iar coordonatoarea întregului proiectul este Daniela Andronie.

micul artist, opera comica, cursuri, instructori

Pentru cei care nu știu încă, Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 400 de reprezentații, dintre care 16 premiere pe care n-ar trebui să le ratăm!

Mai sunt câteva zile de înscrieri, voi ce ateliere ați ales?

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook, pe Instagram și chiar pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here