Interviu cu Ana Novic, creatoarea de modă care vorbește limbajul iubirii #femeicareinspira

0

Iubesc toamna. Am realizat lucrul acesta în urmă cu câțiva ani, de când am început să fiu mai conștientă de lucrurile minunate pe care mi le-a adus ea, în fiecare an. Mi-a adus mereu energie, un plus de creativitate și un chef nebun de noi începuturi. Și toate astea, în ciuda faptului că natura își pierde din vitalitate, încetul cu încetul.

Să fie de vină frunzele arămii, norii supărați sau, cine știe, poate chiar picăturile reci de ploaie… însă toate astea mă fac să caut mai adânc în mine. Caut răspunsuri, îmi fac planuri noi și chiar devin mai atentă la frumosul care mă înconjoară.

Mărturisesc că ceea ce urmează să citești este un mod minunat prin care, zic eu, te vei gândi și tu la noi începuturi! Așa că am ales să încep toamna aceasta, cu un interviu marca #romancafrumoasa, iar romanca frumoasă cu care am stat de vorbă este Ana Novic, creatoare de modă, mamă și soție iubitoare.

Prin creațiile sale, Ana a găsit o modalitate de exprimare a sinelui, a creativității și chiar a iubirii! Cred că am deschis cu Ana subiecte care ne interesează pe toate, pe noi, femeile și mamele!

ana novic, haina, rochie, desigh vestimentar, toamna, femeie cu coc, prezentare de moda

Q: Ana, consider că ești o femeie cu un stil vestimentar unic, autentic. Cât de mult ții cont de tendințele în modă atunci când îți cumperi o piesă vestimentară nouă?

A: Atunci când îmi cumpăr o nouă piesă vestimentară, cred că țin cont de tendințe în proporție de 20%. În general îmi place să îmi creez singură ținutele. Desigur, sunt și detalii din fiecare perioadă care mă inspiră, atât cât să mă determine să achiziționez produse din comerț.

Q: Spune-mi 3 lucruri legate de vestimentație, pe care ai dori să le transmiți fiicei tale? Când va crește Ingrid, ce o vei  învăța despre modă?

A: Pe Ingrid nu mi-am propus să o învăț ceva anume. Știu sigur că va lua doar ce și cât are nevoie din lumea mea creativă. Singurul element pe care îmi doresc să îl împrumute este eleganța. Văd că Ingrid este deja super încrezătoare si hotărâtă, și stiu că mereu va fi așa!

Q: În ce proporție conține garderoba ta haine cumpărate și în ce  proporție haine create de tine?

A: Așa cum spuneam mai sus, în mare parte îmi creez singură garderoba. Mereu am altă viziune despre partea de  streetstyle în ce mă privește, și sunt tare recunoscătoare că o pot realiza cu mânuțele mele!

Q: Ce te inspiră în creațiile tale? 

A: În general, eu cred că inspirația este în noi. Iar noi o căutăm mereu în alte locuri sau în  alte lucruri. Ar fi minunat dacă am căuta mai des în noi, acolo se află o adevărată comoară, principala sursă de frumos!

Q: Pornind de la experiența ta, îmi poți spune cât de mult contează felul în care ne îmbrăcăm?

A: Felul în care ne îmbrăcăm este mereu parte din starea  noastră de spirit. Și nu pot decât să îmi doresc să arătăm cu toții excepțional!

Apoi, dacă întrebarea are legătură cu imaginea în societate, nu pot să recomand decât o realitate a tot ceea ce suntem, reflectată în partea vestimentară.

Prefer o armonie perfectă între haină și om.

rochie de mireasa, rochie alba, voal alb, designer roman

Q: Cred că toți cei care te cunosc, sunt de acord cu mine: consider că ești o persoană care emană încredere în sine. Ana, ai fost mereu așa? Cum stau lucrurile din punctul de vedere ale unei creatoare de modă?

A: Mereu am fost încrezătoare! Diferența este că am schimbat puțin principiile, iar cu timpul, încrederea de sine se măsoară diferit.

Ana de la 16 ani nu mai este cea de la 34, dar cu siguranță evoluția mi-a adus tot mai multă încredere. Fără încredere, perseverență, vise și al naibii de multă muncă, nimic nu este posibil! 

Cred că atunci când ajungem să realizăm adevăratul sens al vieții, totul se așează și se conturează perfect. Degeaba căutăm să achiziționăm lucruri, dacă emoționanal nu suntem bine.

Q: Noi, femeile, avem foarte multe roluri: de mamă, femeie, soție, prietenă, fiică etc. Au existat momente în viața ta în care ai simțit că ”pierzi” unul  dintre aceste roluri? Cum faci tu să găsești un echilibru între acestea?

A: Cel mai tare m-am pierdut în rolul de fiică, dar cu timpul am învățat multe despre el. În fiecare rol mă mai și pierd dar, în final, nimeni nu este perfect!

Pentru mine, echilibrul vine o dată cu iubirea.

De fapt, cred că așa este la toată lumea, doar că fiecare învață și accept numai atunci când este pregătit pentru asta.

Q: Ana, îmi poți spune cu ce piedici majore te-ai confruntat de-a lungul timpului ca și creatoare de modă în România?

A: Nu am avut piedici reale în lumea în care eu mă joc. Poate doar unele de aspect financiar. Până de curând simțeam că este o piață cam aglomerată dar, de fapt, eu nu eram pe drumul potrivit.

Azi, după un an de pauză, totul are cel mai frumos sens, iar eu sunt mai pregătită ca oricând să cuceresc cu creațiile mele!

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc emoții sincere și momente cât mai simple și reale!

La finalul acestui scurt interviu, Ana vă provoacă să răspundeți sincer la o întrebare:

Ce înseamnă fericirea cu adevărat, pentru voi? Și apoi, să vă gândiți dacă sunteți în locul potrivit și dacă merită să mai stați?

Eu una mi-am făcut temele și mi-am găsit răspunsul, pe care aș vrea să vi-l împărtășesc și vouă: sunt exact în locul în care vreau să fiu, acolo unde m-au dus deciziile pe care le-am luat de-a lungul timpului și lucrurile pe care le-am făcut, ca om. Aici sunt eu, și aici îmi este bine!

Iar tu, ai găsit răspunsul la întrebarea Anei? Aștept să mi-l împărtășești într-un comentariu și să-mi spui ce părere ai despre creațiile acesteia.

Te invit să citeșți și celelalte interviuri din seria #ROMANCAFRUMOASA. Poți căuta hashtag-ul pe Facebook :). Iar pe mine mă poți găsi peste tot în social media @mamapetoc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here