Instrumentul vizual care face minuni în garderobă

15

De când am intrat în febra curățeniei de Paște, mă tot împiedic prin casă de un teanc de reviste. Ba le pun pe noptieră, ba după ușă, ba pe masă, ba într-un sertar. Parcă n-aș vrea să le arunc și de asta m-am hotărât să le folosesc într-un mod constructiv!

Ai să spui…cum oare vrea femeia asta să folosească niște reviste… în mod constructiv? Să împacheteze paharele de la bunica sau să le ducă la un centru de reciclare?

Nici una dintre variantele de mai sus. Mi-am creat un moodboard! Pam- pam!

Ce este un moodboard?

Exact cum se înțelege: o planșă care reflectă starea de spirit, dispoziția.

Poți folosi imagini cu pasiunile tale, amintirile, chiar și speranțele… tot ce vine dintr-o auto-exprimare interioară. Această ”planșă a stării de spirit” poate deveni un instrument creativ ce va cristaliza ideile care ne inspiră, pentru a revigora un spațiu sau pentru a iniția o schimbare.

Pentru mine, primăvara înseamnă reinventare, schimbare, dezvoltare, progres, energie. În toate planurile vieții. Iar dacă vine vorba de stil vestimentar, un moodboard este un instrument util pentru a crea o nouă viziune asupra modului în care mă îmbrac.

Îmi cunosc forma corpului și știu ce haine mă avantajează. Și totuși, uneori parcă îmi lipsește ceva!

Știi ce-i lipsește unei femei care spune că ar vrea să-și schimbe stilul? Care spune că nu știe/nu are cu ce să se (mai) îmbrace?
Îți spun eu! Îi lipsește inițiativa, curajul, creativitatea și inspirația! Testat, dovedit științific!

Așa că m-am apucat să-mi fac un moodboard de stil, pe care am să-l țin la vedere. Vreau să fie sursa mea de inspirație pentru primăvara asta.

Lasă-ți creativitatea să se dezlănțuie! Îți va aduce plăcere și un boost de energie mai ceva ca-n reclama …”Red Bull îți dă aaaripi”!

Și nu te costă nimic!

Ai nevoie doar de puțin timp liber, o cafea bună, lipici, foarfece, un carton sau o foaie A3 (cu cât mai mare, cu atât mai bine 🙂 ), muzică de fundal care să te relaxeze și dorința de a-ți descoperi stilul care te reprezintă în acest sezon.

Reviste

Coală A3

Lipici

Foarfece

Determinare 🙂

Cum mi-am creat propriul moodboard stilistic? 

Am răsfoit toate revistele le pe care le-am avut la îndemână și am selectat numai imaginile care îmi plac. Piese vestimentare, pantofi, culori, produse de make-up, coafuri, croieli, nasturi, accesorii. Am căutat imagini cu machiajul care-mi place, cu interioare sau obiecte care mă atrag și îmi dau o stare de bine.

După ce am decupat imaginile, le-am aranjat pe carton și le-am privit de sus. Le-am rearanjat și răsucit în zeci de moduri până am ajuns la o variantă care mă reprezenta. Am jonglat efectiv cu bucăți decupate din reviste, până am realizat un puzzle perfect care reflectă starea mea de spirit și care mă inspiră.

Acesta este și scopul: să mă inspire!

E un colaj care reprezintă ceea ce sunt eu și cu ce rezonez eu acum, din punct de vedere stilistic.

Rezulatatul a fost surprinzător până și pentru mine. Combinații neașteptate, culori și ținute care reflectă prospețime și dinamism. Pasul următor este să selectez din șifornier numai acele haine care intră în registrul vizual realizat.

Curaj, creativitate și inspirație. Este tot ce am nevoie să creez ținutele noi, cu haine vechi, pe care le ascundeam în șifonier!

Tu ce faci atunci când dorești o schimbare de stil? Ieși imediat la cumpărături sau cauți și alte soluții? Ți-ai creat vreodată propriul moodboard stilistic?

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

15 COMENTARII

  1. Pfuu, eu inca n-am bagat hainele de iarna la culcus, asa ca alea de primavara – vara sunt undeva in fundul dulapului. Ma ia cu tremurat cand ma gandesc ca le scot si iar ma plang ca nu am cu ce ma imbraca :))
    Asa ca pica bine ideea asta 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here