Fericirea costă aproape 9 lei

3
”Tu câți copii ai salvat anul acesta?”

Întrebarea aceasta îți sare pur și simplu în ochi, imediat ce intri pe site-ul Bursei de Fericire. Și îți rămâne adânc în suflet. Apoi, simți că trebuie să faci ceva! Asta mi s-a întâmplat mie. M-au măcinat tot felul de gânduri iar, la un moment dat, am știut că nu pot sta deoparte.

Inițial, am simțit neputință. Mi-au trecut prin minte tot felul de gânduri care-mi spuneau că, orice aș face eu, nici măcar n-ar conta pentru viața copiilor diagnosticați cu cancer. Am crezut că eu nu pot face nimic, că ar fi prea puțin, pentru suferința lor atât de mare.

Ce-aș putea face eu, un simplu om?

Dar m-am înșelat! Pot să fac ceva! Un simplu gest de bunătate, un gest care să arate că-mi pasă.

Un gest care mărunt poate să facă diferența. Trăiesc cu convingerea că gestul meu se va înmulți cu gesturile altor oameni, la fel de simpli ca mine! Iar, într-o zi, vom privi acțiunile noastre cum se materializează într-un bine comun, pentru copiii bolnavi. Așa vom aduce speranță și vom trăi împăcați că n-am stat cu mâinile încrucișate la suferința unor copiii!

spitalul marie curie

Cancerul este o luptă lungă și extrem de grea! Iar copiii bolnavi nu pot duce această luptă singuri. Haideți să luptăm împreună, pentru viitorul fiecărui copil diagnosticat cu cancer!

În fiecare zi, în România, un copil este diagnosticat cu cancer.

Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de condiții decente de tratament. Acest lucru implică saloane cu toalete separate, toate compartimentele necesare în etapele tratamentului, precum și spații creative de joacă. În acest moment, în București, nu există un centru de tratare a copilului bolnav de cancer, care să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie.

Vrem să le avem pe toate în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic. Și putem face acest lucru împreună!

Putem lua parte la construirea  primei Clinici integrate de oncologie și radioterapie din România, la Spitalul de Copii „Marie Curie”.

Va fi primul centru din București integrat într-un spital de pediatrie, capabil să asigure tratament multidisciplinar copiilor bolnavi de cancer, cu impact în creșterea ratei de supraviețuire.

Astfel, vor fi eliminate drumurile grele pentru servicii complementare, pentru că toate acestea vor fi ținute sub același acoperiș modern și excelent dotat.

Ce există acum:

  • secție de oncologie pediatrică cu 31 de paturi
  • Toalete la comun
  • Secția este pe același palier cu o secție de ORL
  • În secția de chirurgie generală sunt operați și copii cu cancer
  • Secția de terapie intensivă deservește și secția de oncologie

Ce aduce investiția noastră:

  • 80 de paturi pentru chimioterapie
  • Saloane cu toalete proprii
  • Patru camere sterile
  • Compartiment de radioterapie
  • Spațiu de joacă cu bibliotecă și cinema

Concret, ce putem face?

Ne luăm angajamentul față de noi, să contribuim lunar cu 2 euro. Și trimitem un SMS la 8844 cu mesajul SPITAL. Așa vom ajuta la construirea Clinicii de Oncologie de la Spitalul de Copii Marie

Împreună am strâns peste 770.000 euro din SMS-uri.Toți acești bani sunt alocați celui mai ambițios proiect de până acum al Bursei de Fericire.

În ultimele zile m-am tot întrebat pe ce pot cheltui 2 euro în fiecare lună? Pot să fac ceva foarte important cu doar 9 lei? Azi, am găsit răspunsul.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here