Feminitatea nu stă în înălțimea tocurilor sau în lungimea fustei

7
Judecând după cât de des este discutată, promovată și analizată, calitatea cea mai căutată a unei femei, după frumusețe, este feminitatea!

În timp ce frumusețea este ușor de înțeles și nu mai are nevoie de explicații suplimentare, feminitatea este mai complicată. De fapt, cred că feminitatea face o femeie să pară frumoasă și misterioasă (că tot ne place acest atribut).

Ce este, de fapt, feminitatea?

Cred că ești de acord cu mine că feminitatea nu stă în înălțimea tocurilor sau în lungimea fustei! Nu stă nici în prețul rochiei sau în calitatea materialului, nici în accesoriile prețioase sau în gelul de pe unghii.

Feminitatea e simplă! Ea se reflectă în îmbrățișarea pe care o oferi, în felul în care îi privești pe cei dragi, în mângâierea și în căldura ta!

0f2ea9ab16f9e26aa468f317c12404c9

Câte femei îmbrăcate banal sau chiar demodat, ni s-a întâmplat să întâlnim, dar care, prin simpla lor apariție, parcă emană un fel de energie, un magnetism?! Sunt acele femei care au dus feminitatea la rang de artă, iar ele știu asta și par să o trateze cu nepăsare.

Propria feminitate nu se găsește la cursuri sau la workshopuri!

Acolo îți pot fi dezvăluite principii şi informații uluitoare despre feminitate însă, depinde numai de tine să ştii le preiei şi să le aplici în maniera care ți se potriveşte ție. Aş spune, să fii autentică în exprimarea propriei feminități.

O vei descoperi cu adevărat şi deveni conştientă de ea, doar stând de vorbă cu tine, căutând-o în interiorul tău!
Feminitatea este răbdare, capacitate de a iubi, de a te dărui, de a fi empatică.

Iar hainele, machiajul și parfumul sunt doar niște modalități prin care, noi, femeile, ne punem în valoare, ne subliniem calitățile.

fbcb5b3ba226e6d58d37ad4d42a100ba

Unele femei sunt nişte capcane în care cazi şi de unde uneori nu mai vrei să ieşi.

Eu cred că bărbații, atunci când spun despre o femeie că este feminină, se referă, de fapt, la acel comportament ”girly” și pisicos. Pe de altă parte, o femeie care nu este suficient de ”girly”  este considerată a fi mai puțin feminină. Iar, în cazul în care o femeie este mai fermă sau mai incisivă, aceasta poate fi, din păcate, catalogată cu uşurință ca fiind ”masculină”.

Eu nu cred că e rău să fim ”girly” și nici ”dure”, important este să găsim un echilibru în mix-ul de trăsături care ne definesc, tu ce crezi?

8122d9be609b2d4ab45da898555281b1

La urma urmei, feminitatea este în egală măsură o formă de vulnerabilitate dar și de putere! Feminitatea poate lua multe forme, deoarece este unică pentru fiecare femeie în parte.

Ce pot să împărtășesc cu tine este faptul că, există unele aspecte esențiale ale feminității, unele elemente comune pentru toate femeile… feminine. Ele pot să apară într-o măsură mai mare sau mai mică, și se pot manifesta în mod diferit, la fiecare dintre noi.

Pentru că feminitatea noastră este la fel de unică ca și noi, iată câteva mici ”sfaturi” pe care le urmez și eu, sfaturi care, aplicate, au efecte pozitive în toate aspectele vieții:

Îngrijește-te, iubește-te așa cum ești, acceptă fiecare parte a corpului tău și fii conștientă de propria valoare!

Fii relaxată și naturală!

Fii încrezătoare, nu arogantă!

Găsește-ți un hobby!

În cazul meu, tangoul este un hobby care a devenit mai degrabă un mod de viață. Tangoul m-a adus pe calea descoperirii propriei feminități. M-a învățat despre cum să cresc ca femeie, pe plan individual, dar și în relație cu ceilalți. M-am regăsit în tango pentru că este profund, ca o căutare de sine. Simt că îmi dezvălui feminitatea atunci când dansez, e o reflexie a ceea ce sunt, a stării mele emoționale și mentale din acel moment.

f54c713306993f3faea2f006cfedc96f

În mod tradițional, o femeie este definită de rolurile sale. De mamă, iubită, prietenă. Valoarea unei femei este invariabil definită și de relația ei cu celălalt. Prin tango mi-am găsit echilibrul, am devenit conștientă de corpul meu, am o poziție stabilă, independentă și totuși conectată, iar atunci când dansez mă simt puternică, feminină și independentă.

Fii răbdătoare și empatică!

Învață să asculți!

Fii senzuală!

Vorbește pe un ton cald!

Respectă alegerile și deciziile altora, fii receptivă și renunță la prejudecăți!

Poartă-te ca și cum ai purta pe cap o coroană de regină!

Iubește fără să aștepți ceva în schimb!

Susține-i, încurajează-i și protejează-i pe cei apropiați!

Fii sociabilă, politicoasă, grațioasă, manierată și atentă la cei din jur!

Pur şi simplu, emană bunătate prin toți porii!

Fă complimente sincere celorlalți și, la rândul tău, învață să primeşti complimentele care ți se fac!

Degajează-te de tot ce este toxic în viața ta!

Fii deschisă la noi experiențe!

Dorește-ți momente, nu obiecte!

Și, nu în ultimul rând, zâmbește!

673f11364e78951d06adcf41635d733b Love, mama 🙂

photos Pinterest

7 COMENTARII

  1. Ce dragut! Imi place articolul!
    Si eu consider ca feminitatea nu sta in inaltimea tocurilor sau in lungimea fustei…consta in atitudine, in dorinta de a oferi, de a iubi si de a fi acolo…oricand!
    Esti feminina fiind blanda, uneori dura si da, pisicoasa! Imi place sa fiu rasfata si alintata si consider ca fiecare dintre noi merita asta!

  2. Feminitatea e acea mişcare molatecă de încheietură a mâinii, total naturală, pe care am întâlnit-o şi la femei suple dar şi la plinuțe (şi îmi permit să zic plinuțe pentru că şi eu intru în categoria asta :)) ). Şi toate gesturile şi acțiunile care vin, la fel de autentic, odată cu acea mişcare, pe care tu le-ai enumerat cum nu se putea mai bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here