Exersez fericirea

0

De dimineață am citit în metrou newsletter-ul DOR. Era ceva despre fericire. Recunosc,  mi-a plăcut ce am citit, în harababura ultimelor luni numai cu știri triste, textul ăsta a venit la fix!

Cum spuneam, citind despre fericire parcă s-a trezit şi ceva în mine, ceva care m-a făcut să rânjesc, la ieșirea din subteran. Afară m-a întâmpinat un soare de aproape toamnă, un soare mai pe placul meu, adică un picuț mai leneș, nu așa tupeist cum a fost toată vara.

Dar să revin la fericire, despre care vreau și eu să-mi dau cu părerea. Buun… cred că fericirea trebuie exersată în fiecare zi! N-ai cum să te declari fericit, dacă lași să treacă pe lângă tine toate mărunțișurile care pot să genereze tot felul de bucurii, aparent nesemnificative: un pix care scrie frumos, un citat dintr-o carte, un apel de la cineva drag, ceașca faină din care-ți bei ceaiul…

Am vorbit eu așa, cu mine, în drum spre muncă, cu soarele ăla blând pe față și am concluzionat că îți trebuie ceva ”cojones” să poți să declari că ești fericit! Aș putea enumera chiar acum cel puțin 3 persoane pe care le cunosc și care n-au niciodată curajul să spună că ei sunt, de fapt, fericiți. E ca și cum, dacă ar face asemenea declarație, fericirea lor (secretă) s-ar evapora. Motiv pentru care bagă la înaintare toate nimicurile, despre cât de mizerabilă este ziua lor din cauza lui x sau y, și cât de lipsiți de noroc sunt ei!

Dar să revenim la mine, la soarele meu dintr-o dimineață oarecare de joi și la ceea ce m-a făcut să mă opresc în mijlocul drumului și să-mi spun cu convigere că sunt un om fericit!

Am avut o senzație care m-a furnicat până în vârful degetelor, am simțit cum mi se ridică părul în vârful capului și am savurat pe loc o imensă bucurie!

Așadar, cum spuneau și cei de la DOR, cu care sunt total de acord, fericirea vine la pachet cu recunoștința. Mie una mi-e clar că nu poate să existe fericire fără conștiința faptului că suntem recunoscători pentru… cam tot ce avem și suntem!

Așa că mi- am făcut și eu lista zilnică de mici motive de bucurie și recunoștință care conduc, evident, la fericire:

– Carnetul cel nou de schițe pe care îl port în geantă

– Curajul pe care l-am avut să mă înscriu la o școală de artă

  • Cartea Big Panda and Tiny Dragon – cel mai frumos cadou

– Cafeaua de la cafeneaua mea preferată (pe care o cumpăr nu numai pentru cafea, ci și pentru oamenii de acolo, atât de voioși și faini în fiecare zi)

– Mesajul pe care l-am primit de la soțul meu, care mereu mă face să zâmbesc

– Tenișii mei albi , foarte cool 🙂

– Că am părul frumos 🙂


Gata-i și cu exersarea fericirii pe ziua de azi, ne auzim curând!

Te aştept şi pe Insta, dă-mi un follow ! @mamapetoc

Articolul precedentDe ce n-am mai scris?
Articolul următorPainting like a maniac in my kitchen!
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here