Ești gata de vară? (P)

4

Am fost la solar pentru prima dată în viața mea, pe la 20 de ani. Mi se părea cool să am pielea bronzată. După numai două ședințe, păream venită de pe o insulă tropicală. Eram tare mândră! Apoi mă dădeam cu o cremă de corp care să îmi scoată și mai mult în evidență bronzul, cel mai de preț ”accesoriu” pe care îl afișam pe atunci.

Nu-mi făceam griji că expunerea la bronzarea aia forțată, scuzați, prăjirea forțată, mi-ar putea dăuna. Eram înnebunită după bronzul meu și credeam că voi avea 20 de ani toată viața!

N-am mai fost la solar de atunci, însă m-am expus la soare cât am putut. N-am ratat o rază! Știi tu, unsă cu ulei pentru bronzat și învârtită pe toate părțile. Până pe la 30 de ani, plaja era toată a mea! De fapt, soarele era al meu și numai al meu. Zici că vroiam să-l iau eu pe tot! Cu cât mai mult ulei de prăjit, cu atât era mai bine!

Nu s-a prins bronzul prea bine în prima zi? Nu-i nimic, mai aveam câteva zile de zăcut pe plajă, întinsă la soare!

Știi cum? Ca un cârnat pe grătar, care se rumenește și-i iese toată grăsimea din el, până se usucă și i se încrețește pielița. Pe atunci, zăcutul ăla la soare chiar merita! Toată vara, până în toamnă, eu eram creolă. Ce- ar fi fost vara fără bronz?

Acum spun că vara, ar fi fost tot vară! Și, dacă ar fi posibil, pentru că mintea mi-a venit la cap puțin mai târziu, m-aș trage de urechi! Aaa, de fapt, este posibil! Niciodată nu e prea târziu pentru o auto- urecheală ca la carte!

Pe piept, în zona decolteului, m-am ales cu mici alunițe. Unele dintre ele foarte dureroase. Pe obrazul stâng, m-am trezit cu o pată maro. Degeaba o ascund acum, că tot acolo este!

Pata asta de pe obraz îmi reamintește în fiecare dimineață, că o piele sănătoasă e mult mai frumoasă decât o piele bronzată!

Și pielea de pe picioare a avut de suferit de la expunerea la soare, în repetate rânduri. Asurile mi le tratam băbește, le ignoram și apoi uitam de ele.

Pot să spun că mi-am făcut-o cu mâna mea?! Desigur!!

După aproape 20 de ani de la cei 20, situația stă cu totul diferit. Suflu și-n iaurt!

Nu mă mai expun la soare așa cum făceam înainte. Iubesc soarele și vara. Iubesc zilele însorite, dar la umbră, cu o pălărie pe cap și dată din cap până-n picioare cu cremă cu factor mare de protecție. Nu mai stau lungită pe plajă, într-un costum de baie minuscul, să-mi fac bronzul. Mi se pare o pierdere de timp și o îmbolnăvire forțată, conștientă!

Îmi plac zilele lungi de vară și plimbările pe plajă! Dar fără protecție solară prefer să spun pas!

Am realizat că sănătatea pielii este mult mai importantă decât orice! Și conștientizez că am plătit un preț mult prea mare ca să arăt bine. Da, la 20 de ani credeam că fetele cu pielea prăjită arată bine. Azi, cred că fetele cu pielea prăjită sunt nebune de-a dreptul!

Acum intră în ecuație și fiica mea, Diana. La aproape 13 ani, pare mai inteligentă decât mine la 20. Îmi place puștoaica, se informează și deocamdată nu are pasiuni din astea, care să-i pună sănătatea în pericol. Cum ar fi pasiunea pentru un bronz perfect.

În plus, în discuțiile noastre mamă- fiică, își fac loc foarte multe subiecte legate de sănătate. Ea știe că, deși este benefic pentru organism, soarele poate fi totodată dăunător pentru piele. Mai ales atunci când nu îi asigurăm protecția împotriva razelor UV. Când nu folosim un produs fotoprotector.

Produsul fotoprotector ideal ar trebui să aibă putere eficientă de filtrare, fotostabilitate maximă, toleranță foarte crescută pentru piele și impact limitat asupra mediului.

Așa că, pe etajera noastră din baie, se găsește mereu un produs Eau Thermale Avene din gama Avene Sun Care.

Îmi plac aceste creme pentru că oferă o protecție UVA – UVB ridicată, cu o fotostabilitate peste 90% (capabilă să reziste la efectele expunerii UV, păstrându-și nivelul de protecție).

Stiati o singură arsură solară în copilărie și riscul de a dezvolta cancer de piele pe parcursul vieții se poate dubla?

Acesta este un motiv cât se poate de serios să folosim zilnic produse cu factor de protecție solară.

Pentru pielea intolerantă și fragilă, Avene a creat o gamă de produse cu ecran solar 100% minerale. Fără parabeni, filtre chimice sau parfum, formulele oferă fotoprotecție UVB-UVA FOARTE RIDICATĂ SPF50+ cu gamă foarte largă pentru pielea predispusă la atopie (adulți și copii), protecție pentru cicatrici recente, herpes, cuperoză, post-operatoriu.

În gamă se regăsesc: fluid mineral pentru față, cremă minerală pentru corp, cremă pentru zonele sensibile (cicatrici recente, herpes) și protecție compactă colorată (post-procedură, cuperoză).

Uite, acum chiar sunt gata de vară! 🙂

”Aventuri” din astea estivale, cu piele prăjită, eu nu mai vreau! Vreau să am o piele sănătoasă, hidratată și luminoasă!

Iar dacă voi avea vreodată nostalgii legate de bronzul ideal, am și pentru asta o soluție! Se numește autobronzant. Și e obligatoriu să aibă SPF!

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

4 COMENTARII

  1. Și eu tot Avene folosesc, inclusiv pentru soțul meu care a făcut acum câțiva ani o alergie de la produsul un brand românesc…Tudor e foarte responsabil, cum ajungeam la plajă mă întreba când îl dau cu cremă 🙂

    • Da, au produse in care si eu am incredere! Acum fiică-mea a descoperit gelul după plaja si parca a descoperit America :))). Te pup!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here