De ce este bine să ascultăm sfaturile unui consultant vestimentar?

2

Atunci când m-am hotărât să merg la workshop-ul ”Simplifică-ți garderoba, amplifică-ți stilul!” susținut de Gabi Urda, aveam o listă întreagă de ”probleme” care veneau din direcția șifonierului meu!

De fapt, între noi fie vorba, șifonierul nu are nicio vină. Sursa nemulțumirilor legate de vestimentația mea și de relația pe care o am cu hainele, sunt chiar eu! Deși conștientizam că garderoba mea avea nevoie de un update, de un refresh, de mai multă atenție, nu știam cum să fac asta. Nu știam de unde să încep și încotro să mă îndrept. Aveam nevoie de câteva repere din partea cuiva care se pricepe la haine, dar mai cu seamă  la oameni.

Acesta este unul dintre motivele pentru care mi-am pus mari speranțe în acest workshop. Am avut așteptarea să plec de acolo ”luminată” și cu o listă de soluții pe care eram gata să le pun în practică!

Pe lângă aceste așteptări, aveam și o mare curiozitate, iar sursa acestei curiozități era persoana care urma să fie în fața mea pentru aproape 3 ore: Gabi Urda, consultant vestimentar, o persoană care vorbește pe limba hainelor!

O întâlnisem pe Gabi la diverse evenimente, însă interacțiunea cu ea s-a limitat doar la de o strângere fermă de mână, un ”bună ziua” și un zâmbet prietenesc.

De când mi-am propus să scriu pe blog, ținând cont de faptul că fac acest lucru  pentru mine, din pasiune, sunt interesată să cunosc femei care au reușit să-și transforme pasiunea într-un job, în ceva care le reprezintă și care le aduce satisfacții.

Dintotdeauna mi-am dorit să aflu secretele femeilor care mi-au stârnit admirația, vreau să știu ce le motivează și ce principii de viață au?! Pentru că, o femeie care are o poveste frumoasă de viață, mă inspiră!

În acest mod îmi iau ca reper oameni autentici, de valoare și cu principii sănătoase!

Și, ca să revin la workshop, să știi că așteptările mele au fost cu mult depășite!

Am aflat o mulțime de tips-uri legate de garderobă, de vestimentație și stil, pe care țin morțiș să ți le împărtășesc!  Privind  acum notițele pe care mi le-am luat, pot spune că acestea reprezintă un adevărat ghid de stil.

 

MINI- GHID DE STIL PENTRU 2017

(bazat pe recomandările consultantului vestimentar, Gabi Urda)

1.Gleznele și încheieturile la vedere!

Anul acesta vom purta jeanșii suflecați, mânecile sacourilor și ale cămășilor, suflecate 🙂

2. Geanta cu structură- este geanta care devine o marcă a stilului personal.

3. Nuanțe, nu culori saturate!

Hainele în nuanțe de gri, bej, bleu, alb sunt extrem de versatile și trebuie să constituie baza garderobei oricărei femei.

4. Vom alege cămăși în locul tricourilor.

5. Jachetele structurate dau personalitate (hainele pe care le purtăm pe deasupra)

6. Accentul pe accesorii!

Când vine vorba de accesorii, eu mă simt ”cu musca pe căciulă”! Deși știu care este impactul unei broșe asupra unei ținute sau al unui șirag de perle purtate la jeanși, nu am îndrăznit să le port, însă anul acesta trebuie să-mi fac curaj!

Am observat că multe dintre noi avem tendința să ne orientăm în mod deosebit către cercei și coliere, ca și accesorii. De la Gabi Urda am învățat că trebuie să dau o șansă mănușilor colorate, ochelarilor de soare, eșarfelor, brățărilor și broșelor :).

 Accesoriile ne diferențiază și cu ajutorul lor mutăm atenția acolo unde ne dorim. În accesorii se vede nivelul de stil și de educație! – Gabi Urda

7. Ascultă de propriul barometru!

Atunci când alegem să putăm o ținută, întreg ansamblul trebuie să ne facă să ne simțim confortabil și să fim sigure pe noi!

„Încrederea în corpul, mintea şi spiritul nostru ne permite să căutăm noi aventuri, noi direcţii în care să creştem şi noi lecţii pe care să le învăţăm!” 

În concluzie, participarea la acest workshop mi-a adus o experiență minunată. Am cunoscut oameni frumoși care fac lucrurile să se întâmple!

 

Hainele sunt adevărate mecanisme de comunicare și au un impact puternic asupra încrederii în sine. De aceea, o ”editare” a garderobei este esențială, mai ales în momentele în care suntem pregătite să facem o schimbare în viața noastră.

Dacă ascundem în șifonier piese vestimentare care nu mai sunt în stilul nostru de viață, acestea nu mai reprezintă femeia din prezent și trebuie să renunțăm la ele! Așa ne ancorăm mai bine în momentul ”acum” pe care îl putem ”condimenta” cu puțină creativitate și imaginație.

În acest mod, învățăm să ne punem în valoare calitățile, ne exprimăm femininatea, învățăm să ne acceptăm, învățăm să fim mai îngăduitoare cu propriul corp și mai flexibile cu noi înșine.

Eu mi-am găsit răspunsurile și nu-mi mai rămâne decât să pun în practică tot ce am învățat! Mult mai multe sfaturi și lucruri interesante despre stil personal și vestimentație am găsit și pe blogul gabiurda.ro, pe care îl consult zilnic!

Acum simt că mi-am luat avânt,  m-am încărcat cu energie pozitivă și încep anul mai încrezătoare!

Ceea ce îți recomand să încerci și tu! 

foto Pinterest

2 COMENTARII

  1. Mie mereu mi s-a părut că eşti super fain îmbrăcată. Bine, ajută şi faptul că arăţi al naibii de bine. Cred că orice ai pune pe tine, şi tot ai arăta super classy!

    • Multumesc, Laura! Primesc complimentul tau cu inima deschisa! Am ramas fara cuvinte! Între noi fie vorba, cred că ai dreptate! Chiar arăt al naibii de bine! 🙂 Te imbratisez!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here