Cu scuterul electric prin București

0
scuter electric bucuresti

Mi-am promis că prima duminică după izolare va fi una memorabilă! Așa că am făcut ceva cu totul special! Stați să vă povestesc! De curând am aflat despre BLINKEE CITY ROMÂNIA (blinkee.ro), o platformă online de unde poți închiria scutere electrice.

Așa că, fiind și weekend-ul în care în București s-au deschis mai multe zone pietonale, mi-am spus că este momentul perfect să-mi pun în practică planul!


Câteva ore m-am plimbat printr-un București pe care îl priveam parcă cu alți ochi. După 2 luni de izolare, am regăsit un oraș mai curat și mai verde! 

Am plecat din piața Alba- Iulia, către piața Unirii, pe la fântâni, apoi spre Universitate. Pentru că zona Parcului Cișmigiu este una dintre preferatele mele din București, am oprit în fața unei cafenele chic din zona parcului și am luat o cafea.

Am găsit loc de parcare foarte ușor, acesta fiind unul dintre atuurile închirierii unui scuter, într-un mare oraș: găsești ușor loc de parcare! 

Un alt atu al scuterelor de la BilnkeeCity.ro este faptul că, fiind electrice, sunt prietenoase cu mediul! La piața Constituției am făcut din nou un popas, de data aceasta pentru fotografii 🙂

Cum poți închiria un scuter electric?

În primul rând, pentru a închiria un scuter electric, este necesar să instalezi aplicația Blinkeecity (important este să bifezi țara- România- pentru activare și, evident, să introduci datele cardului bancar din care va fi extrasă contravaloarea cursei).

Aplicația te va ghida pas cu pas, iar la un moment dat ți se va solicita să faci o fotografie permisului auto (față- verso). Pentru a conduce un scuter electric de la blinkeecity.ro este necesar să deții permis de conducere categoria B. 

După instalarea aplicației și validarea contului, poți indentifica foarte ușor un scuter, tot în aplicație. Pe hartă îți vor fi indicate locurile din București unde se găsește un scuter disponibil (lăsat în zona vedre, de o altă persoană care l-a folosit înaintea ta).

Mi-a plăcut tare mult că aplicația este foarte friendly, iar dacă întâmpini orice problemă, primești imediat asistență tehnică!

În portbagajul scuterului sunt și bonete de unică folosință. Este o măsură prin care cei de la Blinkee City România asigură utilizatorilor condiții de igienă. Astfel, folosind boneta de unică folosință, poți pune casca pe cap cu încredere!
În rest, manevrarea scuterului se face cu… încredrere și cu răbdare, mai ales dacă ești începător. Până te obișnuiești cu comenzile, poți să dai o tură prin parcare! Nu roti maneta pentru accelerație prea tare, fă mișcări firești, nu forțate, iar scuterul va accelera fără să te smucească. 

Ce am învățat eu după plimbarea cu scuterul electric prin București?

În primul rând, faptul că regulile trebuie respectate!

Este esențial să conduci preventiv, să dai prioritate și să respecți toate regulile în trafic.

În al doilea rând, am realizat că avem și noi o responsabilitate față de orașul în care trăim, și n-ar strica să apelăm mai des la soluții alternative, eco, pentru transport!

La finalul cursei, poți lăsa scuterul electric aproape oriunde în zona verde marcată în aplicație. Lași casca în portbagaj, te asiguri că scuterul este stabill și bifezi încheierea cursei în alicație.

Scuterul electric de la Blinkee City România

Trebuie sa știi că, tot în aplicație, ți se va cere să încarci  fotografie cu scuterul, realizată de la aproximativ 2 metri, aceasta fiind o extra măsură de siguranță prin care cei de la Blinkee City România pot verifica că scuterele sunt lăsate în condiții optime. ⠀


După plimbarea mea cu scuterul electric, mai adaug că am simțit că “zbor” în siguranță, pe străzile unui București verde, mai curat și mai relaxat, cum nu l-am mai văzut până acum!⠀

Prietenii de la BLINKEE CITY ROMÂNIA închiriază scutere electrice, ca soluție alternativă, rapidă și ecologică pentru transportul urban din orașele aglomerate! Cred că ultumele luni ne-au învățat multe despre responsabilitatea față de noi, față de cei din jur, responsabilitatea pe care o avem față de orașul în care trăim și chiar mai mult decât atât! 

Articolul precedentDeschiderea magazinului online COS România
Articolul următorDragă D- așa era odată
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here