Cine are carte… are parte de un flashmob în București

0

Bucureștiul a devenit orașul meu în urmă cu vreo 19 ani. Am venit aici să fac facultatea și n-am mai plecat. Pe atunci spuneam că-mi doresc să rămân datorită oportunităților profesionale pe care mi le oferea marele oraș.  Azi aș mai adăuga zeci de motive pe lista mea, cu toate că am și o listă cu motive pentru care aș pleca de aici.

În ciuda celei de-a doua liste, cu motive ce țin în special de ”diversitate”, să mă exprim elegant, Bucureștiul mă atrage ca un magnet.

asta datorită faptului că viața mea este foarte ”colorată” aici.

La capitolul culoare și efervescență, Bucureștiul se pricepe foarte bine!

Îți oferă o paletă generoasă de creioane colorate, de acuarele și vopseluri, cu care oricine poate jongla după bunul plac! Exact asta fac și eu, mai ales în timpul liber. În afara jobului mă preocup, în special, de culoarea pe care pot să o adaug vieții mele.

Între noi fie vorba, aș putea fi chiar o adevărată artistă: dansez tango, scriu povești, lenevesc cu măiestrie, interpretez arii celebre la duș, pictez alături de fiica mea și, mai nou, fac fotografii de nu mă mai pot opri!

Wikipedia spune despre Flashmob (termen provenit din engleză flash mob, unde flash- flash, clipă; mob- mulțime) că este ”o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se împrăștie. Ideea a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003.” 

Recent, un eveniment inedit mi-a atras atenția. De cum am aflat despre flashmob-ul pus la cale de WAHM România, mi-am spus că sigur e de noi! De noi, adică de mine și de Diana, fiica mea, o puștoaică de aproape 14 ani, care citește tot ce prinde.

Diana citește dimineața, înainte de micul dejun, citește în pauze, la școală, citește până noaptea târziu. Fata asta a mea m-a dat gata cu cititul și nu pot decât să fiu recunoscătoare Universului pentru minunea a cărei mamă am norocul să fiu!

Așadar, eu adaug culoare vieții mele, iar Diana își vede visul cu ochii: acela de a participa la un flashmob pentru citit!

”Poartă-mă în poveste” este un flashmob organizat de Asociația Work at Home Moms și Ludotech, duminică, pe 1 iulie, la ora 10.00, ce invită bucureștenii la lectură în spațiul public. Organizatorii vor anunța locația în scurt timp pe pagina de facebook.

”Ne așteptăm să creăm un cerc mare de cititori, pasionați și împătimiți, gata să descoperim comori literare pentru mici și mari! Venim cu poftă de lectură, împărtășind valori și pasiuni, alături de edituri, dar și creatori de accesorii!”

Cum te poți implica și tu?

  • Sunt 30 de pachete constând în: cărți, semne de carte, traiste cu fabule, inele de citit (conținutul poate diferi).
  • Te poți înscrie în calitate de cititor pe contact@wahm.ro și noi te indrumăm cum poți intra în posesia kitului tău cu care vei participa la flashmob. Tot pe mail vei primi și detaliile organizatorice.
  • dacă sunt actori/actrițe dornici/dornice să ne sprijine, avem nevoie de experiența lor din punct de vedere al prezenței scenice. Vă invităm să ne contactați pe mail: contact@wahm.ro.
  • vom împărți cărți după acțiunea de lectură împreună. Avem peste 100 de cărți de împărțit, dacă simți să ne ajuți, hai pe mail!
  • dacă ești reprezentant al unei edituri și vrei să ni te alături, îți stăm la dispoziție pe adresa menționată.
  • poți veni să citești și din cartea ta preferată, ne-ar bucura enorm! Doar să ne scrii pe mail să putem centraliza câți vom fi și să ne coordonăm.

Partenerii evenimentului:

Alina Diaconescu, fotograf

Hippo Atelier Creativ, Claudia Groza Lazăr- scriitoare, Oaia Primordială, Cristina Andone -scriitoare, Editura Creanga Fermecata, Cristina Guraliuc-scriitoare, Raisa’s Books, Editura Frontiera, W By Wood-inele de carte, Mihaela Cosescu-scriitoare, Patricia Lidia- scriitoare, Ghidul pozneţ de cultură- Valentina Bacu, redactor șef. Imagine people-grafica, Dascalu Stefania-materiale printate, Florentina Marilena Baloș- coordonare acțiune, Sarah Key- actriță, Razvan Valentin Ropotan- actor.

Ești de acord cu mine când spun că Bucureștiul are multe de oferit? Și că oamenii care organizează genul acesta de evenimente merită apreciere și sprijin din partea noastră?

Vino și tu la flashmob! Ia-ți o carte și alătură-te celorlalți participanți! Cu siguranță va fi o experiență de neuitat!

Nu uita că orice share, like sau inimioară în social media, înseamnă apreciere și că îți pasă!

Articolul precedentPoartă IE, RomânIE!
Articolul următorSă ai grijă de sufletul tău!
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte care să te inspire, despre tot ce înseamnă viața unei femei moderne, a unei mame care a decis să iasă din bula mămiciei, care îndrăznește să fie prioritatea numărul 1 în lista ei de prorități și să trăiască așa cum îi place. aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here