Cea mai bună rezoluție pentru 2017

19

Anul acesta nu m-am mai grăbit să îmi scriu rezoluțiile așa cum am făcut-o în anii trecuți.
În primul rând, pentru că vreau să profit la maxim de zilele de vacanță și, în modul acesta, simt că respect una dintre rezoluțiile din anii trecuți, în care îmi spuneam că trebuie să savurez fiecare zi liberă, să profit de ea, să mă odihnesc, să fac lucruri nebunești, să petrec mai mult timp cu cei pe care îi iubesc.

1

M-am tot gândit: de ce oare trebuie să ne stabilim rezoluții la începutul anului?
La urma urmei, eu cred că atunci când ne stabilim rezoluțiile, ne propunem, de fapt, să facem lucrurile mai bine, într-un mod diferit, mai intens sau cu mai mare conștiinciozitate.

Ceea ce mie mi se pare foarte interesant este faptul că, foarte mulți dintre noi, își scriu aceleași rezoluții an de an, doar că o fac într-o manieră diferită.
Din pură curiozitate, dacă recitești ceea ce ți-ai scris pentru 2015 sau pentru 2016, nu există cumva niște puncte comune cu ceea ce ți-ai propus pentru acest an?

Stabilindu-ne rezoluții, nu facem altceva decât să ne propunem să fim mai buni, ești de acord cu mine?

Ne acordăm câteva minute în care privim în urmă la ce a fost bun sau nu, privim la realizările noastre și ne dăm răgaz pentru un proces de introspecție.
Când ne stabilim rezoluțiile ne oprim din goana de a face lucruri.
Atunci când ne stabilim rezoluțiile suntem prezenti, în momentul acesta, ne analizăm pe noi înșine, analizăm deciziile pe care le-am luat și rezultatele la care am ajuns.
Când ne stabilim rezoluțiile privim mai adânc în noi, la ceea ce am devenit, ca oameni.
Când ne stabiim rezoluțiile facem ceea ce ar trebui să facem mai des: să fim aici, acum.

2

Așa că, eu m-am hotărât să-mi scriu rezoluții mai des. Ce-ar fi să-mi acord timp mie, să fac asta mai des?
Să-mi dau timp în care să-mi analizez rezultatele și chiar să-mi propun rezoluții noi?

Pentru că, o rezoluție este, de fapt, un angajament! Un angajament pe care ni-l luăm față de noi, o promisiune pe care ne-o facem nouă înșine!

Poate că asta e o rezoluție bună pentru începutul fiecărui an: să ne dăm răgaz să vorbim mai des, cu noi înșine!

e988b3e9317b6ccc9be4eb4c771d814bphoto Pinterest

19 COMENTARII

  1. La mine zilele de vacanță s-au terminat. Azi m-am întors la muncă și m-am relaxat în pauza de masă citind articolul tău. Îmi place foarte mult abordarea și îmi place foarte mult ideea de angajament.

  2. Chiar cred ca e cel mai bun lucru pe care ti-l poti propune.
    Desi in alti ani imi faceam o mica lista cu ce vreau sa fac sau sa schimb, anul acesta n-o voi face. Las anul sa ma duca unde vrea.

  3. Am renuntat sa imi mai fac liste, desigur am cateva lucruri pe care vreau sa le fac, dar mai bine sa las lucrurile sa vina de la sine, in acest fel nu mai sunt dezamagita.

  4. Eu imi fac mici liste cu ce imi doresc de la noul an, iar tocmai acum am facut o mica analiza a obiectivelor atinse din 2016. Ideea este de a ma ambitiona sa fac mai mult, nu neaparat sa muncesc mai mult, ci sa fac mai multe pentru mine. Lista mea nu prea cuprinde lucruri de genul „vreau sa am 10 joburi, toate super bine platite”, ci mai degraba ce imi doresc sa invat, ce vreau sa incerc nou sau cum sa imi imbunatatesc stilul de viata. Ideea este sa imi reaminteasca ce imi doresc cel mai mult si sa nu ma las purtata total de val si sa ma trezesc ca nu am facut nimic pentru sufletul meu.

    • Eu consider ca ai o abordare cat se poate de corecta!E important sa facem lucruri si pentru ”sufletul nostru”. Multumesc ca ne-ai împărtășit opinia ta!

  5. La mine nu prea a tinut faza asta cu listele la inceput de an. Cred ca sunt mai utile obiectivele setate lunar, parca ma concentrez mai bine stiind ca nu am chiar foarte mult timp pentru a indeplini ceva 😀 Mi-au placut mult citatele din imagini, toate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here