Cântec pentru Tisha, un musical pentru copii și părinți, mai ceva ca pe Broadway!

3

Ne creștem copiii prin malluri, haideți să fim cinstiți!

Nu vreau să generalizez, dar mall-urile sunt pline ochi de copii. Nu-mi spune că tu nu ai observat asta!  Din păcate, mall-ul a devenit spațiu de joacă, loc de plimbare și de socializare pentru mulți copilași.

Și mie mi se întâmp să-i spun uneori puștoaicei mele că vreau să ”ieșim” împreună iar ”ieșitul ” ăsta să fie direct în mall, să știi! Sunt o mamă cât se poate de normală!

Mâncăm la un fast-food, mergem la un film și cam așa trece o după-amiază întreagă. Apoi bifăm că am petrecut timp cu copiii, nu-i așa?

Însă, în dimineața asta, noi am fost la teatru. Și mă bucur mult că am făcut-o!

Deși Diana părea să nu mai fie atrasă de spectacolele pentru copiii pentru că seria Harry Potter o ține mai mult în camera ei, azi a acceptat să mergem la musicalul ”Cântec pentru Tisha”.

Acest spectacol este pus în scenă de MiniArtShow by Ioana Ginghina și se adresează atât copiilor peste 4 ani, cât și părinților.

Ne-am trezit mai greu, pentru că duminica avem voie să fim leneșe! Am luat micul dejun pe fugă și am plecat în grabă către teatrul Elisabeta. 

Sper că la teatru vor fi și copii de vârsta mea, da?

mi-a spus diana pe un ton ușor ironic

După cum am simțit în vocea ei, Diana era morocănoasă de dimineață. Atitudinea asta a Dianei îmi reamintește deseori că, la cei 12 ani ai ei, este și ea tot o ”mititică” :).

A primit un zâmbet de la mine și am mângâiat-o cu nasul pe obrăjorul ei rotund. Mi-a zâmbit înapoi și m-a strâns tare de mână. Pot să spun că, de data asta am scăpat ieftin :). Era curioasă!

Eu în mijloc, ea la stînga și el în dreapta. Ne țineam de mâini precum trei ștrengari care, ca într-un joc, erau pregătiți să înfrunte niște peripeții strașnice.

Ne-am așezat cuminți pe scaunele din spate. În fața noastră se desfășura un spectacol surprinzător: câțiva copilași de 2- 3 ani alergau printre scaune și râdeau cu gura până la urechi. Ne-au făcut să ne întrebăm care ar putea fi motivul bucuriei lor? De fapt, copilașii râdeau fără să aibă vreun motiv anume!

Se bucurau pur și simplu!

Se bucurau unii de alții, de atmosfera din sala de teatru, de adulții care îi priveau atenți. Vedeam în ochii părinților o mulțumire sufletească pe care mi se întâmplă să o observ atunci când privesc alți părinți.

E momentul ăla în care îmi dau lacrimi în ochi și mi se face pielea de găină!

La apariția celor șase personaje colorate, în sală s-a făcut liniște.

Pe locurile din fața noastră se vedeau doar părinții. Pe copii nici nu-i observam pe scaune, din spatele sălii, atât erau de mici!

Cele 6 personaje de pe scenă, o fetiță și jucăriile ei, cântau și dansau. Au interacționat cu micuții din sală și le-au pus întrebări. N-aveai cum să nu te amuzi de răspunsurile lor spontane. Copiii erau acolo, erau parte din spectacol, erau cuprinși de muzică și de poveste!

Într-o oră, am cântat și am aplaudat cum n-am mai făcut-o de câțiva ani. Și am fost cu toții copii din nou!

Așa că, în loc de mall , haideți să mergem cu copiii la teatru!

Ieșiți chiar mai ieftin- dacă asta ar fi o problemă!!

Refuz să cred că există părinți care să nu-și dorească să petreacă timp de calitate cu copiii. În dimineața asta, noi am avut o oră de ”concentrat de calitate”.

Spectacolul acesta ne-a amintit și nouă, celor mari, cât de important este să fim împreună. Și cât este de important să râdem împreună, să ne ținem de mână și să nu uităm să fim copii!

-Cum ți s-a părut spectacolul? am întrebat-o pe puștoaica mea în mașină, în drum spre casă.

-Mi-a plăcut mult! A fost diferit față de spectacolele la care am fost eu, când eram mai mică. Copiii ăia au învățat că trebuie să gândim pozitiv și că ești de norocos dacă ai prieteni!

-Mi-au plăcut cântecele… fiecare avea un mesaj despre oameni, despre iubire!

-Preferatul meu a fost ursulețul! Ai auzit ce a spus? Dacă ai o problemă și dormi, atunci când te trezești vei privi problema cu alți ochi. Poți găsi mai ușor soluții!

-Ursul a fost genial, mami! Serios!

-Când mai mergem? 

O priveam prin oglinda mașinii. Mi-a zâmbit larg, cu dinții la vedere 🙂

Zâmbetul ei ”cu dinți” e un semn bun, să știi! Pentru mine, e cel mai bun răspuns pe care mi-l poate da copilul meu! Asta înseamnă că e fericită!

Îți las link-ul spectacolului să arunci o privire. Musical ”Cântec pentru Tisha”

Și să te gândești că n-ar strica să vii cu copilul la teatru! Pun pariu că vei primi și tu, drept răsplată, un zâmbet minunat :). 

 

Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.  Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here