De fiecare dată când îi întreb pe ai mei dacă vor să le fac ceva dulce, răpunsul lor este aproape de fiecare dată același:
– Da, vrem! Vrem brioșe!
N-am mai auzit de negresă sau de un chec de câțiva ani, pentru că brioșele au devenit vedete la noi în casă. Recunosc, nici eu nu sunt genul de femeie interesată de rețete și nici n-am vreo mare pasiune pentru prăjituri!
Însă, atunci când gătesc ceva pentru cei pe care îi iubesc, pun în farfuria aia tot sufletul, fie că este dulce sau un alt fel de mâncare.
De fapt, cred că ăsta este motivul pentru care toți s-au îndrăgostit de brioșele mele!
Îmi amintesc că am pregătit pentru prima oară brioșe în urmă cu vreo trei ani. Mare succes am mai mai avut! I-am impresionat! Pentru câteva luni am fost nominalizată la categoria ”cea mai tare din parcare dulcegăreasă” și am câștigat tot ce era de câștigat!
Am primit un fel de Oscar al dulciurilor făcute-n casă!
Și asta, pentru simplul fapt că ai mei nu știau că brioșele se pot face și acasă, în bucătăria noastră, fără să dispui de un super cuptor sau de cine știe ce mașinărie!
Ieri am repetat figura cu ”ce-ați spune de ceva dulce”, cu toate că știam răspunsul. Însă, ori pentru că a fost o zi grea la serviciu, ori pentru că am fost obosită în ultima perioadă, mi-am propus să încerc și brioșele la plic.
N-am vrut să le refuz plăcerea de a simți miros de prăjituri în toată casă și mi-am zis că trebuie să le dau o șansă. Brioșelor la plic, evident! 🙂
Așa că, am folosit un mix pentru brioșe ”Mix for cake & muffins” de la Bauckhof, de pe site-ul Nutrivita.
Este un mix fără gluten, fără coloranți și fară conservanți, cu ingrediente provenite din agricultura ecologică.
Din cele 2 plicuri din pachet, am folosit unul singur.
Am amestecat conținutul unui plic de 200 g cu 90g de unt moale, 2 ouă și 2 lingurițe de apă caldă. Și am folosit mixerul până am obținut o pastă cremoasă.
Pentru că puștoaica mea iubește ciocolata (și nu numai ea, între noi fie vorba) am pus și o lingură de cacao peste crema obținută și am presărat câțiva fulgi de ciociolată pe deasupra, înainte să bag brioșele la cuptor. 25 minute, atât au stat acolo.
Între timp, ai mei au dat târcoale prin bucătărie, din cauza mirosului, cu ochii pe ceas.
Iar eu, eu am băut un pahar cu vin roșu, recompensă pentru o mamă foarte ocupată și iubitoare, după o zi atât de plină!
Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram. Așa veți fi la curent cu toate noutățile! Și cu toate nebuniile!