Balul Britanic, un eveniment care susține și promovează învățământul de calitate

0

Dacă aș face un rezumat al săptămânii trecute, aș spune că a fost săptămâna british. Nici bine n-a trecut nunta anului, pe care eu una am urmărit-o pe telefon, dintr-un restaurant unde mă aflam la ziua de naștere a unui prieten de familie, că mă trezesc cu o invitație la o petrecere cu tema… „Brits are coming”.

Evident, se impunea o ținută în ton cu tema petrecerii.  M-am conformat destul de ușor, cu o rochie verde deschis, de lungime medie, cu mâneci trei sperturi și guler rotund, de culoare albă. O rochie așa cuminte, british style, nici nu mă așteptam să mai găsesc!

Apoi, apare vestea cea mare… și spun MARE,  pentru că puștoaica mea a început să sară într- un picior de bucurie atunci când a auzit că suntem invitate la Balul Britanic!

Diana, pe jumătate moldoveancă, iubește Anglia foarte mult. Ca să ”dau din casă”, Diana mea visează să studieze în Anglia. Vacanța ei perfectă este în Londra și n-ar refuza niciodată o plimbare cu un bus londonez. Studiourile Hary Potter sunt destinația ei preferată, iar Turnul Londrei, palatul Buchingham și five o`clock tea , micile ei mari plăceri, despre care îmi vorbește neîncetat.

Așadar, nici bine n-a trecut isteria ”rochia de mireasă” și nunta prințului Harry cu Meghan, că fiică-mea să gândește la o rochie de bal. Și nu orice bal, ci Balul Britanic!

Anul trecut am fost cu Diana la a 7-a ediție a Balului Britanic organizat de English Kids Academy. Vă spun, de mult n-o mai văzusem pe domnișoara ”ceai negru cu lapte”, atât de entuziasmată!

Evenimentul a marcat pentru amândouă sfârşitul anului școlar și a venit ca  o recompensă pentru fiica mea!

Cred că este evident de ce-şi doreşte să meargă la Balul Britanic şi anul acesta!

Ce este balul Britanic?

Balul Britanmic  este un eveniment organizat anual, la începutul lunii iunie, prin intermediul International House Bucharest, instituția internațională de învățământ numarul 1 în lume în predarea limbilor străine, English Kids Academy, divizia specializată a IHB în predarea limbii engleze pentru copii, precum și prin intermediul partenerilor acestora. Balul este un eveniment de elită, cu miză profundă pentru educația și viitorul copiilor din România.

În fiecare an, Balul beneficiază de sprijinul Instituției Prefectului Municipiului București, Inspectoratului Școlar al Municipiului București, al Excelenței Sale, Domnul Paul Brummell – Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și de atentia Casei Regale a Marii Britanii, care ne-a transmis la fiecare ediție Mesajul Reginei Marii Britanii Elisabeta a II-a, dedicat copiilor și părinților prezenți la eveniment. Elementul unic și extraordinar al proiectului The British Ball a fost marcat de faptul că Majestatea Sa a transmis o scrisoare de mulțumire fiecărui copil în parte.

Evenimentul adună la fiecare ediție peste 800 de invitați: copii ai unor prestigioase școli din București, cursanți ai English Kids Academy, părinții lor, profesori, directori ai instituțiilor de învățământ premiate, înalți demnitari și diplomați, reprezentanți marcanți din domeniul educației și din comunitatea locală.

Balul Britanic este un eveniment de înaltă ținută pentru București, orientat spre mai multe direcții:

  • susține și promovează învățământul de calitate, promovează valorile în societatea românească;
  • premiază elevii cu cele mai bune rezultate la limba engleză pe parcursul anului academic;
  • donează fonduri pentru importante cauze naționale;
  • găzduiește un program cultural complex, incluzând reprezentațiile artistice ale copiilor prezenți la eveniment,

dar și pe cele ale unor artisti cunoscuti: CRBL, Florin Chilian, Oana Sârbu, Virgil Popescu, Cvartetul Anima, Allegretto, Lidia Buble, JO, UDDI, Nadir, Anca Florescu, Drum Circle, Cornelia Tihon, Raluca Iurascu & Alexandru Rosu, Alex Nistor, Andra Gogan & Amicii, Cvartetul Chromatic, Orlando Petriceanu & Band, Trupa Maxim etc.

Balul Britanic are și o importantă miză caritabilă:

2011-2012: organizatorii și-au propus dezvoltarea unei generații de copii de succes, bazată pe competențe și dialog, prin studiul valorilor, realizărilor culturii și civilizației britanice;

2012-2013: copiii au fost încurajați să conștientizeze importanța responsabilității sociale, a salvării planetei și a mediului înconjurator; în 2013, Balul a sprijinit Asociația copii în dificultate;

2013-2014: copiii au fost îndemnați să gândească și să acționeze în sensul întrebării: Cum să facem o lume mai bună? S-a oferit ajutor bătrânilor aflați în dificultate și de care au grijă în acest moment oamenii de la fundația CASA PÂINII.

2014-2015: copii au fost încurajați să se gândească la viitor, la viitorul lor, dar și al altor copii. Cauza caritabilă s-a îndreptat spre SOS Satele Copiilor. Colaborarea cu SOS Satele Copiilor este una care a început cu mulți ani în urmă, prin organizarea unor cursuri pentru copiii din SOS  Satele Copiilor care se pregăteau să iasă din comunitate și să își înceapă propria viață.

2015-2017: copiii au învățat despre acceptarea diferențelor dintre oameni și formarea respectului reciproc.

Cauza caritabilă a Balului Britanic 2016 a fost direcționată către Centrul Steluțelor – Asociația M.A.M.E.

Așadar, evenimentul acestei săptămâni este Balul Britanic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here