Cred că aș putea să scriu o carte cu idei de activități de făcut în izolare! Cum spunea si fotograful Vlad Eftenie intr-un live recent pe Instagram, am transformat plimbările mele în exterior într-o serie de plimbări interioare și așa am scos la suprafață pasiuni puse on-hold și multe proiecte schițate pe jumătate.
Creativitatea mi-a fost sedativ, în toată durerea și incertitudinea din jur. Mi-am explorat latura creativă cum n-am avut ocazia să o fac de mulți ani iar acum, că tot am șters praful de pe ea, am de gând să o țin aproape!
În ultima săptămână de lockdown am rămas tablou!
Am primit o provocare pe care am acceptat-o fără să stau pe gânduri! Inspirați de Metropolitan Museum of Art care a încurajat oamenii să-și creeze propriile opere de artă de acasă, dar și de Getty Museum, Ioana Nicolescu de la Code- Noir Style, alături de Andreea Leta, Andrei Leonte si Alexandru Ion, au început o ”leapșă” printre prietenii lor iubitori de artă.
Așa s-a ”născut” provocarea #ramantablou ale cărei reguli au fost foarte simple: recrearea unei opere de artă la alegere, fiecare cu ce are la îndemână prin casă, într-un mod cât mai creativ, amuzant și simplu, pentru că … izolarea trece, dar arta rămâne!
Eu am ales să reinterpretez pictura lui Grigorescu, ”Tăranca din Muscel” pentru că am zărit imediat o asemănare izbitoare între țăranca lui Grigorescu și țăranca- subsemnata 😊. Iată și rezultatul!
Acesta a fost momentul în care m-am felicitat că am cumpărat IA aia veche și îngălbenită de timp și nu numai, pe care am spălat-o în 7 ape. Este o ie cusută manual, frumoasă foc, pe care am avut ocazia să o scot din dulap și să o port numai de Ziua Iei! La fel i-am găsit o întrebuințare creativă și unui prosop de bucătărie primit de la mama mai mult cu forța, pentru că mi l-a îndesat în bagaj, vara trecută- așa că l-am folosit pe post de basma. Pentru că n- am avut mărgele albastre, am pus la gât o hârtie albastră, cu care era învelit buchetul de bujori cumpărat de dimineață. Decorul a fost un cearșaf necălcat, suspendat pe șifonier și, în ultimă etapă, pentru a mai prinde puțină lumină naturală, mi-am folosit soțul cu ale lui brațe lungi, pe post de stativ pentru cearșaf, mai aproape de geamul de la bucătărie. Dacă ne-am distrat? Absolut!
Pentru că m-am simțit cuprinsă de ”microbul” acestei provocări și lovită de inspirație, am mai reprodus alte două opere de artă. Una dintre ele este ”The Soul of Guitar” (Jorge Apperley /George Owen Wynne Apperley- pictor britanic) fotografie în care am avut ocazia să mă îmbrac și eu în rochia bleumarin pe care am dat o căruță de bani, nepurtată până acum. Șterg praful de pe chitara din fotografie de 7 ani, de când fiica mea lua primele lecții! #ramantablou
N-am putut să mă abțin să nu recreez și o altă pictură celebră, ce poartă semnătura lui Amedeo Modigliani ”Lunia Czechovska”. Probabil că Lunia și cu mine am fost surori într-o viață anterioară😊 Decorul verde este o rochie, iar cămașa albă aparține soțului care m-a susținut cu tot ce a putut în acest proces de transformare în opere de artă!😊
Wow. Sunt geniale fotografiile. Chiar că artă 😍😍😍
Multumesc tare mult, Carmen! Ma bucur ca iti plac!
Minunata experienta! Esti o tarancuta tare frumoasa. Povestea ta mi-a amintit de experienta mea similara cu tema ‘Girl with a Pearl Earring’ de Vermeer.
Mari, iti multumesc tare mult! Sa stii ca ”Fata cu perla” a fost si pe lista mea de opere ”de reprodus” . Este superb!