Mămicile care alăptează, în jurul lumii

2
alaptarea la san, femeie care alapteaza, mama si bebelus, mama, bebelus, mama cu copil pe plaja

Săptămâna 1-7 august încurajează alăptarea la sân a bebelusilor și este marcată, la nivel mondial, prin  acțiuni și evenimente de promovare și conștientizare cu privire la beneficiile alăptării asupra bebelușului dar și a mamei.

Recent, am citit despre  senatoarea australiancă Larissa Waters, care și-a alăptat fetița în timpul unei sesiuni în Parlament. Curajul și atitudinea senatoarei australience m-a inspirat, așa că am făcut un scurt material despre cum se vede alăptarea bebelușilor în jurul lumii!

Nici când Diana era mică n-am fost atât de interesată de subiectul alăptării bebelușilor, cum sunt acum! Fiica mea are aproape 13 ani, iar tema alăptării nu mi-a mai captat atenția de ani buni! Acum am cu totul alte priorități, legate în special de viața alături de o adolescentă și de provocările care vin în valuri.

Evenimentele despre care se tot vorbește ultimele zile, legate de Săptămâna Mondială a Alăptării, mi-au redeschis interesul pentru subiect! Și, cu siguranță, participarea mea la #mamicipetocuri, de pe 4 august, la care voi fi alături de multe proaspete mămici!

Câteva tradiții legate de alăptarea la sân a bebelușilor

Ei bine, în Filipine se organizează o adevărată ceremonie, în urma căreia, viitoarea mamă ar trebui să fie binecuvântată să aibă mult lapte, pentru a-și hrăni bebelușul! Astfel, sânii femeilor sunt mângâiați cu frunze de papaya și cu tulpini de trestie de zahăr de către participanții la ritual.

În unele orașe din Japonia, proaspăta mămică este înconjurată de figurine și fotografii ale unor femei care alăptează, pentru a o încuraja să alăpteze.  Iar în multe culturi africane se crede că un copil trebui să meargă înainte să fie înțărcat.

Vorba aia ”câte bordeie atâtea obiceie”!

Alăptarea la sân a bebelușilor în jurul lumii, în imagini 🙂

alaptarea la san abebelusilor
alaptarea, mama care alapteaza, cum sa alaptezi, mama si bebelusul

Eu una, văd în imaginile astea multă iubire și chiar sacrificiu. Văd curajul și determinerea unor femei puternice!

Tu ce crezi despre imaginile de mai sus? Vei participa la vreun eveniment organizat în săptămâna mondială a alăptării?


Dacă vă plac articolele mele, vă invit să mă urmăriți pe pagina de Facebook, pe Instagram și chiar pe Youtube. Așa veți fi la curent cu toate noutățile!

preluare fotografii de pe Pinterest

2 COMENTARII

  1. Nico, ce frumoase sunt fotografiile postate de tine.
    Într-adevăr, să alăptezi nu e ușor mai ales când ai meserii mai dificile, să zic așa, dar este atât de frumos.
    Public și eu azi un articol pe temă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here