Adevărul e că suntem cu toții niște hipsteri!

4

Simt că vara asta trebuie să marchez un moment important în… evoluția mea! Mă refer la o ”hipsterificare” majoră și parcă n-aș vrea să-o las nemarcată :))

Da, hipsterificare, am spus! Am și folosit un cuvânt ce conține mai mult de 7 litere, ceea ce poate fi considerat un atribut specific unui hipster adevărat, nu-i aşa? :). Nu-l căuta în DEX… sunt sigură că nu există!

Acum, judecând după titlul pe care l-am dat acestui așa- zis ”articol”, pare că generalizez. Și că, toată lumea, de la un cap la altul, e făcută numai din hipsteri.

Ca să mă fac înțeleasă mai bine, prin ”toți” vreau să spun, de fapt… toți cei apropiați mie și cercul meu de cunoscuți.

Vrem, nu vrem, suntem molipsiți de o hipstereală cum n-a mai fost până acum!

În urmă cu câțiva ani, să mănânci dintr-un castron de tablă nu era chiar așa de grozav, mai ales că toată lumea își cumpăra ”servicii de masă” pictate cu floricele pe margini (castroane, farfurii) din ceramică, porțelan sau mai știu eu ce altă sticlărie! Cine mânca din castron de tablă, era privit ca ăl mai amărât și mai coate goale din tot satul!

Acum, cine are castron din tablă? Cine își bea dimineața cafeaua pe balcon, din ceașcă de tablă, din aia ca de cazarmă? Eu, dar și prietenii mei, cei cărora le tot spun hipsteri.

Adevărul este că suntem pe zi ce trece tot mai hipsteri!

Mergem la job pe trotinete care costă cât jumătate casa lui mamaie de la țară, plantăm mazăre și mentă în givece cumpărate de la Ikea. Ne facem propiul lapte din migdale și, la cină, suntem mari amatori de semințe germinate în supa cremă de mazăre.

Nu mai ducem mobila veche la țară, că nu mai avem mobilă veche, dar dacă prindem vreo piesă de mobilier din anii `80, o vopsim și o punem la loc de cinste în living sau înfrumusețăm colțul de balcon unde ne primim prietenii-hipsteri la un pahar de socată sau de bere nefiltrată.

Mergem în târguri și vânăm chilipiruri, ne cumpărăm haine noi făcute numai din fibre organice, asta în cazul în care nu ne-am luat deja un sacou Dolce&Gabbana de la SH-ul din colț. Scriem cu stiloul și ascultăm podcast-uri cu ”The Minimalists” la ultimul gadget Apple.

Mergem la piață cu acceași sacoșă din pânză, nu acceptăm pungi din plastic de la comercianți și mâncăm numai fructe de la țară, netratate cu bazaconii. Folosim doar cosmetice organice, cât mai curate și nu scoatem un leu din buzunar până nu ne asigurăm că nu au fost testate pe animale.

Reciclăm, refolosim și încercăm să reducem cât mai mult consumul de plastic.

Dacă în copilărie n-aveam încotro și ascultam discurile părinților la pick-up, acum facem colecție de vinyl-uri și le punem la pickup-ul vechi, recondiționat cu o avere, salvat din mâinile părinților ce voiau să-l trasnforme în clocitoare.

Iubim fotografiile alb- negru și aparatele foto cu film, pe care îl ținem și ca obiect de decor. Ne facem cumpărăturile on-line, în vacanțe preferăm să stăm la cort și ne dăm în vânt după o porție de mers cu tălpile goale pe iarbă!

Aș mai avea multe de adăugat pe lista mea de lucruri hipsterești, dar vă las pe voi, hipsterilor, să-mi scrieți în comentarii… ce alte preferințe mai aveți, cum trăiți voi?

Dacă ceea ce am scris eu mai sus intră în fișa de post a unui hipster, pot să spun că nu sună rău deloc! Văd stilul acesta de viață ca pe un stil alternativ, responsabil și cât se poate de asumat.

Nu uitați că orice like, share sau inimioară în rețelele de socializare înseamnă că vă place și că vă pasă!

@mamapetoc

4 COMENTARII

  1. :)) Ma ingrozeste gandul ca recondetionarile sunt scumpe, iar eu nu am spatiu necesar sa ma desfasor. La piata merg cu sacose din panza, cusute de mama si brodate/pictate de mine. Fetita mare a inteles ca nu e ok sa foloseasca pai la fiecare cana de lapte, m.am bucurat ca explicatia mea( cum ca poate rani un animalut si ca nu se “topeste” in sol si poleaza) a facut.o sa specifice “fara pai”, in conditiile in cate plangea ca vrea unul roz de fiecare data. Mancarea incercam sa o luam de la parinti de la tara. Cumparam de la aprozar si producatorii locali legume si fructe. Iesim cu fetele la plimbare, cosmetice nu prea folosesc, decat cele de igiena si ma infioara “testarea pe animale”. Am in casa doua masini de cusut vechi, o Ileana si una UNION ruseasca. Am ulcică si cofiță pe pervaz, am fier de calcat cu carbuni :).Acasaa ai meu am costume populare, oale si ulcele. Sunt fascinata de discurile vechi, de carti, bani… Imi place cum ai scris ❤️ Imi doresc sa pot intra in sh.uri :)) insa cu doua gagici mici si pline de energie nu ma incumet. Insa stau si ma uit in vitrinele consignatiilor se langa mine :))

  2. Foarte bun articolul si amuzant pe alocuri, ma regasesc in cateva situatii. N-as spune ca sunt hipster:) ci mai degraba, asa cum ai incheiat si tu, un om responsabil si foarte asumat:) Bravo Nico.

  3. Habar nu aveam ca toate cele de mai sus ma fac hipsterita… Credeam ca sunt doar eu, o mama de doi copii ce incearca sa isi vada de bucata ei de lume, sa o ingrijesc cu pot mai bine. Well daca asta e definitia mai am doar un lucru de adaugat:
    I’m a hipster and proud of it, babe!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here