24/7. Job de mamă

0

În a treia zi de şcoală din acest an, primesc un mesaj de la fiica mea, cu jumătate de oră înainte de a începe orele: “- Mi- am uitat caietul de mate! Poţi să mi- l aduci? Mama, HELP!!!”

Ea e într-a V-a şi e destul de mare pentru a fi responsabilă de anumite lucruri, cum ar fi să-şi pregătească ghiozdanul. Sau poate că aşa îmi place mie să cred pentru că deseori se întâmplă ca ea să- mi demonstreze contrariul.

Şi mă tot gândesc… poate că răspunsul meu prompt, la toate solicitările ei, îi sporeşte neatenţia. Ea cere, eu execut!

Însă, în acel moment nu aveam nici timp şi nici chef pentru o analiză de genul acesta. În jumătate de oră aveam o şedinţă, urmată de pregătirea şi predarea unui raport stufos. Sunt o mamă care lucrează şi nu îmi permit luxul de a  zbura acasă pentru a-i recupera caietul sau te miri ce altceva.

Aşa că i- am răspuns:

“- Îmi pare rău, am o zi încărcată. De data asta trebuie sa te descurci! Găseşte o soluţie!”

Pentru mine, să fiu o mamă care lucrează este o alegere pe care a trebuit să o iau la un moment dat. Şi, legat de faptul că lucrez, este şi dorinţa de a- i arăta ei că o femeie trebuie şi poate să aibă grijă de ea însăşi.

Şi aş vrea să o mai învăţ cum să-şi gestioneze cât mai bine timpul şi resursele. Iar dacă pe viitor va spune că eu sunt modelul ei, asta va fi pentru mine o bătălie câştigată.

În rest, ea tace și observă. Ca şi alte mame şi eu lucrez uneori de acasă, atunci când nu există altă variantă. Iar ea observă că acest lucru înseamnă un efort din partea mea, un timp furat din timpul nostru, pe care ar fi trebuit să-l petrecem împreună.

Însă știu că ea mă înţelege, iar eu caut să mă revanşez ori de câte ori se iveşte ocazia.

Îmi place job-ul meu, iar rezultatele îmi aduc și satisfacţii, fără îndoială. Din păcate, uneori mă ţine ocupată mai mult decât ar trebui, iar asta mă face să  mai scap din vedere anumite detalii legate de viaţa și de activitățile ei. Ei uite, asta mă doare! Şi cred că asta e o problemă a multor mame care lucrează.

“Munca în general, se măsoară în zile, dar munca unei mame nu se sfârşeste niciodată “

Cu toate astea, să fiu mamă este cel mai bun dar şi cel mai greu job pe care l- am avut până acum!

newborn-baby-mother-adorable-38535

Nu există nici formare, nici manual de criză şi nici soluţii rapide pentru rezolvarea situaţiilor neaşteptate. Şi e un job de 24 de ore/ zi, 7 zile/săptămână.

Zic eu, cel mai bine plătit!

Articolul precedentMama, care-i treaba cu bărboșii?
Articolul următorS.O.S copilul meu creşte!
MAMAPETOC.RO este spațiul meu de exprimare, un blog care ori îți place, ori nu-ți place :) Dacă decizi că-ți place, vei găsi aici o mulțime de subiecte, de la cum îmi cresc copilul și până la hainele pe care le port. Profund, nu-i așa? Poti afla mai multe despre mine aici.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here