15 podcasturi românești care te ajută să crești

2

Clar fac parte dintre cei cărora le place să vorbească mai puțin și să asculte mai mult!

Ascult oamenii, iar asta sigur mă și ajută să le devin simpatică celor pe care îi întâlnesc :). Când nu-i ascult pe ceilalți, ascult muzică.

Iar când nu ascult muzică, ascult podcasturi.

Treaba asta cu podcasturile a început în urmă cu vreo 2 ani, atunci când mi-am făcut un abonament la Spotify. Dacă la început am ascultat câteva podcasturi din afară, din domeniile care mă interesează, acum pot să spun că aproape 70 % dintre podcasturile pe care le ascult, sunt românești. Iar dacă mă întrebi pe mine, nu cred că a existat vreodată un moment mai bun pentru podcasting!

Dacă vrei să te apuci de așa ceva… eu, în calitate de ascultător de podcasturi, te sfătuiesc să o faci ACUM și să nu mai amâni momentul! 

#SFATBUN

Să ascult un podcast a devenit o constantă în viața mea, mai ales dimineața. Și cum nu reușesc niciodată să îmi fac un machiaj și să mă îmbrac în mai puțin de 30 de minute, îmi place să umplu cele 30 de minute ascultând un podcast.

Îți spuneam mai sus că am început să ascult podcast-uri românești. Dacă te interesează și pe tine subiecte din digital marketing, social- media, branding, personal growth, relații, autocunoaștere, atunci îți las mai jos o listă cu podcasturi românești care te ajută să crești. Este o listă așa cum mi-a venit, toate dintre titlurile menționate sunt în playist-ul meu de Spotify și le ascult constant.

 1. Pauza de Bine este primul podcast românesc pe care l-am ascultat vreodată. Este realizat de Cristina Oțel, Trainer și Life Design Coach. Pe Cristina o știu de câțiva ani și, cu toate că o admir foarte mult, m-a cucerit iremediabil cu acest podcast! Nu numai prin subiectele din zona creșterii personale pe care le dezbate cu invitații ei, dar și cu vocea ei de radio. 
 2. ZEST este un podcast despre plăcerea și uimirea de a scrie, realizat de Sabina Varga. Invitați sunt scriitori, jurnaliști, copywriteri, bloggeri. Pentru mine e un podcast- inspirație!
 3. Podcastul Mind Education pune în cuvinte misiunea în care cred cei de la Mind Education și Școala pentru Cuplu: să contribuie la o lume mai bună, mai armonioasă. În podcast aduc teme de reflecție și discuții ghidate de rezultate științifice, grupate în patru capitole: Mind about You. Mind about Love. Mind about Collaboration. Mind about Communities. 
 4. Eroare 404 by NO.MAD Talks. E lesne de înțeles că acesta este un podcast realizat de fetele de la NO.MAD Talks, Iunieta Sandu și Anca Spiridon. Este un podcast pe care eu l-am descoperit relativ recent însă, cu toate că nu sunt freelancer ci un  fel de struțo-cămilă digitală, am găsit în acest podcast foarte multe informații noi și răspunsuri pe care le căutam. Fetele de la NO. MAD vorbesc despre greșelile pe care le-au făcut de când sunt freelanceri. Adică își pun pe tapet propriile greșeli, pentru ca ceilalți freelanceri (la început de drum sau nu) să învețe din acestea. How cool is that?!  
 5. Katai Podcast, produs de Robert Katai, digital marketer si content strategist. Podcastul lui Robert este un mix de interviuri, prezentări și idei despre marketing și viață. Pe Robert Katai îl urmăresc în social- media deja de câțiva ani și am învățat foarte multe despre digital marketing de la el. 
 6. Hurdu și Katai este un podcast realizat de duo-ul lui Marian HURDUCAȘ & Robert KATAI. Sunt câteva episoade de podcast în care am descoperit o perspectivă interesantă, directă, fără ocolișuri, despre lumea influencerilor, strategii de marketing, responsabilitate & branding personal. E aur pentru toți cei care se ”învârt” cu intenție prin social- media. Dacă ai chef să vezi sau pote să asculți un #dialogcurost de 2 ore LIVE PE INSTAGRAM cu Marian HURDUCAȘ (digital strategist) și cu subsemnata, o poți face chiar acum și aici 🙂
 7. MAME este un podcast produs de DoR în care reporterii Oana Sandu și Ana Maria Ciobanu documentează cum arată azi maternitatea și lumea copiilor de toate vârstele. Pe mine m-a mișcat mult episodul despre cum sunt ascultați copiii în instanță. Este o situație pe care eu, mamă, o pot descrie ca fiind traumatizantă. În urmă cu câțiva ani și fiica mea a fost audiată în instanță și este un episod din copilăria ei despre care povestește cu amărăciune.
 8. Cronicari Digitali este un podcast despre patrimoniul cultural, amintiri personale pentru generațiile millennials și zillennials, pe un ton chill și fun, ca între prieteni. Cronicari Digitali este un podcast despre CE anume merită păstrat. Discuții despre ce strângem fiecare în lada de zestre, ca să ne ghideze și să ne „mobilize” deștept în viață. Am participat și eu la aproape toate edițiile offline ale evenimentului Cronicari Digitali și consider că oamenii aceștia merită toată admirația și implicarea noastră. Te invit să citești și despre experiența mea la Cronicari Digitali.
 9. The Personal Brand Podcast al Manuelei Ciugudean, coach& personal brand expert, este podcastul în care afli totul despre personal branding. Îți poți lua un pix și o agendă lângă tine când asculți, pentru că e de luat notițe! Este un podcast pentru antreprenori și toți cei care vor să învețe să fie mai populari, mai vizibili sau mai influenți și care își doresc să aibă un brand de impact.
 10.  Morning Podcast este un podcast despre rutinele sau ritualurile și obiceiurile bune ale oamenilor de succes. Eu l-am descoperit recent și mă declar încântată! Episodul cu Erika Popliceanu, consultant în planificare, este primul ascultat și motivul care m-a determinat să dau follow podcastului pe Spotify. Gabriela Ilie, realizatoarea ”Morning Podcast” este coach acreditat internațional cu un background de peste 15 ani în management și antreprenoriat. Este psiholog în formare și crede că oricine își poate construi viața așa cum o dorește schimbându-și obiceiurile de zi cu zi.
 11. CRESC prin puterea exemplului este podcastul Denisei Radu. Denisa predă cursuri universitare de scriere creativă și de PR la SNSPA.  Podcasul ei găzduiește conversații cu sens cu scopul de a ne ajuta să creștem atât emoțional, dar și la nivel personal. Recent, la  #dialogcurost live pe Instagram, am avut -o invitată pe Denisa, despre care pot să spun că mi-a dezvăluit un profesor dedicat, implicat  în schimbare, în acțiuni de sociale și în tot felul de activități alături de studenții săi. 
 12. MASTER MY TIME cu Andy Szekely & Remus Bălan. Unul dintre episoadele acestui podcast a venit la fix, adică în momentul în care am decis că este timpul să-mi planific ziua, săptămâna, adică viața, cât se poate de serios, dacă vreau să-mi ating obiectivele și să iau ce-i mai bun de la viață! E un podcast care mi-a adus o nouă perspectivă și un plus de claritate.
 13. Viața de Expat este un podcast- poveste realizat de Ada Chindea, blogger. Podcastul Adei este despre viața trăită zi de zi într-o altă țară, așa cum nu am reuși niciodată să o cunoaștem într-o simplă vacanță.  Pentru că o cunosc pe Ada, pot să spun că acest podcast i se potrivește mănușă! Ada are propria-i poveste de expat din 2020, alături de soțul ei și de cei doi copii, în Abu Dhabi. Dacă doriți să ascultați povești adevărate despre viața unor români care au luat decizia de a se stabili (definitiv sau temporar)  în altă țară (Dubai, Anglia, Statele Unite, Islanda, Olanda, Germania) atunci podcastul Adei, ”Viața de Expat” este ceea ce căutați!  
 14.  O cană cu inspirație este podcastul Alinei Hlipcă, antreprenor & marketer, fondatoarea Comunității MarkeTales. Podcastul Alinei este un proiect realizat cu intenția să aducă zâmbete, inspirație și A-HA moments. Conține întrebări bine puse, dezbateri, povești de viață și know- how din diferite domenii. Elementul surpriză, cel puțin pentru mine, va fi momentul în care voi asculta podcastul Alinei Hlipcă și mă voi auzi în căști… pe mine. Spun asta pentru că în luna februarie am fost invitata și eu la #ocanacuinspirație.  
 15.  Podcast cu Diana, realizat de Diana Vijulie, psiholog instructor certificat în disciplină pozitivă și în terapia prin artă, este un podcast cu răspunsuri, aș spune eu. Diana aduce în prim- plan probleme și situații de viață cu care ne confruntăm cu toții și ne ghidează blând către soluții. E de ascultat!

Lista cu podcasturi românești care ne ajută să creștem este deschisă. Scrie-mi dacă dorești să mai adăugăm și altele! Apoi dă-mi follow pe Instagram @mamapetoc 🙂

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Pentru a lăsa un comentariu trebuie să fiți de acord cu:
Please enter your name here